Grid star
antreprenoriat

REDUCEREA CHELTUIELILOR LA CONSUMUL DE ENERGIE ELECTRICA -Decontarea cotei de pana la 50% se va realiza in doua etape

Guvernul a adoptat o Hotarare prin care se prevad masuri de sprijin pentru reducerea cheltuielilor la consumul de energie electrica pentru irigatii.

Este vorba despre HG ce modifica si completeaza Normele metodologice de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare 138/2004, aprobate prin Hotararea Guvernului 872/2005.

Actul normativ aprobat vizeaza:

-stabilirea modalitatii de aprobare a cotei de pana la 50% aferenta cheltuielilor pentru consumul de energie electrica pentru irigatii, la finalul sezonului de irigatii;
-reglementarea procedurii pentru decontarea cotei de pana la 50%, pentru functionarea sistemelor de irigatii locale, in cuprinsul anexei la prezentul act normativ;
-stabilirea unei derogari pentru decontarea cotei aferenta cheltuielilor pentru consumul de energie electrica pentru irigatii aferent anului 2022.

Sprijin pentru fermieri

Potrivit ministerului Agriculturii, in ceea ce priveste decontarea cotei de pana la 50% pentru anul 2022, aceasta se va realiza in doua etape, astfel:
-pana la data de 30 septembrie 2022, pentru cheltuielile aferente consumului de energie electrica pentru irigatii in perioada de pana la 30 iunie 2022;
-pana la data de 15 decembrie 2022 pentru cheltuielile aferente consumului de energie electrica pentru irigatii realizat in perioada 1 iulie-30 octombrie 2022.
Cheltuielile se suporta din bugetul Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare, in limita sumelor alocate cu aceasta destinatie din bugetul MADR.
"Venim cu aceasta facilitate, reprezentand o masura de sprijin pe termen scurt pentru fermierii tarii, atat de necesara pentru efectuarea lucrarilor privind insamantarea culturilor de toamna, in scopul diminuarii efectelor fenomenului de seceta asupra productiei agricole, cat si pentru reducerea impactului asupra anului agricol urmator”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani