Grid star
antreprenoriat

BANII DIN PNRR: UNDE SE DUC – Investitiile finantate de ministerul Dezvoltarii

Ministerul Dezvoltarii finanteaza 341 de noi investitii, in 238 de localitati din Romania, prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).


Potrivit minstrului Cseke Attila (foto), pentru Valul Renovarii s-a incheiat deja selectarea proiectelor depuse in cadrul primului apel de proiecte si s-a inceput selectia celor depuse in cea de-a doua runda.

Astazi, putem anunta ca, pentru Valul Renovarii, am incheiat deja selectarea proiectelor depuse in cadrul primului apel de proiecte si am inceput selectia celor depuse in cea de-a doua runda. Am inceput si evaluarea proiectelor depuse in cadrul celei de-a doua runde de apel pentru Fondul Local, dar vom mai anunta si proiecte finantate, depuse in prima runda”, a declarat ministrul Dezvoltarii.

Lista proiectelor finantate, in valoare totala de 1.826.496.722,18 lei, a fost publicata pe site-ul www.mdlpa.ro. Proiectele au fost depuse in cadrul celor doua runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovarii si Fondul Local din PNRR.
Astfel, pentru Valul Renovarii, au fost aprobate 88 de noi proiecte, in valoare totala de 741.424.809,42 lei, depuse de 39 autoritati locale pentru lucrari de eficientizare energetica si asigurarea sigurantei seismice si la incendiu a blocurilor de locuinte si a cladirilor publice.

Bani pentru autoritatile locale

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 253 de noi proiecte, in valoare totala de 1.085.071.912,76 lei, depuse de 199 de autoritati locale pentru proiecte care vizeaza realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achizitionarea de mijloace de transport electrice si statii de reincarcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuinte pentru tineri si de serviciu pentru specialisti, precum si realizarea documentatiilor de amenajarea teritoriului si planificarea urbana.
„Aceste 341 proiecte li se alatura celor 4.393 aprobate incepand din luna octombrie si celor 440 pentru care au fost semnate deja contractele de finantare prin cele doua componente, ceea ce reprezinta un total de 5.174 de proiecte aprobate pana in prezent.
Lista este disponibila la sectiunea Dezvoltare teritoriala, subsectiunea PNRR – Planul National de Redresare si Rezilienta a paginii Ministerului Dezvoltarii: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani