Grid star
analize

Reformarea sistemului de pensii

Prioritatile legislative ale noii sesiuni parlamentare sunt, in mod categoric, masurile fiscale necesare echilibrarii bugetare si jaloanele din PNRR care vizeaza reformarea sistemului general de pensii, a pensiilor de serviciu si o noua lege a salarizarii din sectorul public.

De indeplinirea acestor jaloane depinde accesul Romaniei la fondurile europene din PNRR. Nu ne permitem sa pierdem acesti bani. De aceea, le cer colegilor senatori ca mobilizarea pentru dezbaterea si votarea obiectivelor legislative din PNRR sa fie una exemplara.

De asemenea, urmarim ca legile sa fie mai simple si mai clare. Si in aceasta sesiune de toamna, voi continua sa lucrez la eliminarea suprapunerilor din acte normative si la reducerea birocratiei.

Ca presedinte al Senatului, imi asum sa contribui la recladirea increderii cetatenilor in institutia parlamentara. Pentru acest obiectiv sunt necesare o atitudine echilibrata si un comportament serios, fara circ si fara gesturi la limita bunului simt. Parlamentul nu trebuie sa fie scena demagogiei, nici a scandalului politic, ci a muncii pentru cetateni si a profesionalismului.

Invit toate grupurile parlamentare la decenta si la activitate eficienta. Traversam un context economic si social complicat, in care se impune ca atat puterea, cat si opozitia, sa dea dovada de responsabilitate. Urez tuturor colegilor putere de munca si gandul bun, pentru a servi cum se cuvine interesele romanilor si ale Romaniei. Doamne ajuta!

sursa: facebook Nicolae Ciuca

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani