Grid star
analize

Revolutia bunei guvernari s-a transformat in cel mai mare esec administrativ si politic din istoria Romaniei!

Ceea ce se intampla in aceste zile in cadrul Aliantei de dreapta frizeaza ridicolul. Nu este posibil ca partidele aflate la guvernare sa aiba dispute electorale interne intr-o perioada in care Romania are nevoie de stabilitate si predictibilitate.

Guvernul de Dreapta trebuie oprit. Orbiti de propriile interese, cei de la PNL si USR-PLUS sunt singurii care nu isi dau seama de dezastrul in care a ajuns Romania din momentul in care au preluat ei guvernarea.

PNL a devenit un partid al scandalurilor si conflictelor interne, in care disputa politica dintre Orban si Catu depaseste orice limita a bunului simt si in care romanii nu mai apar pe niciun plan. Totul este despre putere si influenta politica.

USR-PLUS este, din pacate, partidul balama care a asigurat majoritatea si care, acum, blocheaza actul guvernamental, din dorinta de a-si satisface orgoliul si clientela politica, pe cei care au girat pentru ei in campania electorala. Este clar ca prioritatea lor nu este rezolvarea crizei politice. De altfel, USR-PLUS a anuntat deja ca raman in Guvern. Vor doar sa isi renegocieze banii si functiile publice! USR a spus clar ca il vrea doar pe Citu plecat, dar ei, useristii, sa ramana in continuare la guvernare. Pentru ce sa ramana? Nu au facut suficient rau?

Tabloul este unul sumbru. Euro a ajuns la pragul de 5 lei, datoria publica a Romaniei atinge recordul negativ de 50%, au explodat facturile la energie si preturile la alimente. Si iarna inca nu si-a intrat in drepturi. Ceea ce urmeaza va fi cu siguranta mai rau.

Din pacate, vom asista la o prabusire a nivelului de trai, preturile vor continua sa creasca, comunitatile locale vor fi condamnate la subdezvoltare, valul 4 al pandemiei nu va mai putea fi controlat, dezastrul din agricultura va continua, anul scolar va incepe pe fondul unui haos general, in vreme ce PNRR ramane un esec major. Spitalele devin din nou neincapatoare pentru cei afectati de coronavirus, iar sectiile ATI nu mai au locuri. Din nou, romanii cu alte boli raman in afara sistemului, de parca nu ar exista pentru cei care conduc statul roman. si, mai mult, Romania continua sa aiba un premier penal in fruntea Guvernului.

Pentru toate aceste motive, motiunea de cenzura a PSD este justificata si este indreptata impotriva unui guvern de dreapta incompetent si fara nicio preocupare fata de soarta romanilor.

Nu doar Citu trebuie sa plece acasa. Ci si Orban, Barna, Ghinea, cu toata gasca lor de politruci care au distrus Romania in doar cateva luni. Revolutia bunei guvernari s-a transformat in cel mai mare esec administrativ prin care trece Romania!

Din pacate, nu am observat nici din partea presedintelui Iohannis o atitudine de mediator, o atitudine prin care sa arate ca este neutru. In mod normal, PSD este partidul care a castigat alegerile parlamentare si care ar fi indreptatit sa conduca Romania. PSD este partidul care are cel mai constructiv si eficient program national de guvernare.

PSD va sustine orice motiune de cenzura impotriva intregului guvern si nu doar a unei anumite persoane. Dar acea motiune de cenzura ar trebui sa aiba stranse de la momentul depunerii cele 234 de semnaturi necesare demiterii Guvernului.

De asemenea, PSD sustine cu tarie declansarea alegerilor anticipate. Romanii deja si-au schimbat preferintele de vot. PNL si USR-PLUS nu mai reprezinta o majoritate in optiunile politice ale oamenilor.

Solutii pentru iesirea din criza exista, iar PSD le va prezenta la momentul potrivit. Pentru ca PSD a aratat ca stie sa guverneze!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani