Grid star
eveniment

REGLEMENTARI PENTRU ACORDAREA VOUCHERELOR DE VACANTA – Ministerul Educatiei a elaborat proiectul de OUG. Prevederile privesc si plata sporului de doctorat (Document)

Ministerul Educatiei a pus in dezbatere publica proiectul proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii 198/2023 si modificarea si completarea altor acte normative care reglementeaza, printre altele, acordarea voucherelor de vacanta, plata indemnizatiei de hrana si plata sporului de doctorat.

Astfel, pentru plata indemnizatiei de hrana si acordarea voucherelor de vacanta pentru personalul din sistemul de invatamant se propun completarea art. 18 din Legea 153/2017 in sensul in care pentru personalul din sistemul de invatamant acordarea indemnizatiei de hrana se stabileste prin raportare la salariul net cuvenit functiei de baza si nu la salariile nete cumulate obtinute prin incheierea mai multor contracte individuale de munca. 

Proiectul completeaza si Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanta, in sensul in care pentru personalul din sistemul de invatamant acordarea voucherelor de vacanta se stabileste prin raportare la salariul net cuvenit functiei de baza, luand in calcul toate elementele/componentele salariale aferente functiei de baza, inclusiv indemnizatia de hrana pentru persoanele care au beneficiat de aceasta, din luna acordarii voucherelor de vacanta.

 

Fonduri pentru burse

 

In plus, pentru plata sporului de doctorat se propune completarea art. 14 din Legea nr. 153/2017, in sensul in care pentru personalul didactic din invatamantul preuniversitar si  pentru personalul didactic si de cercetare din invatamantul superior, verificarea se realizeaza prin evaluarea anuala realizata de angajator, fata de evaluare lunara, asa cum este prevazut in prezent, in conformitate cu prevederile Legii invatamantului preuniversitar nr. 198/2023 si ale Legii invatamantului superior  nr. 199/2023.

Sunt prevederi si cu privire la bursele elevilor din invatamantul preuniversitar  inscrisi in unitatile proprii de invatamant, prin Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justitiei si alte institutii cu atributii in domeniile apararii, ordinii publice si securitatii nationale, in sensul ca  finantarea precum si cheltuielile de instruire si intretinere a elevilor sunt asigurate de Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justitiei si alte institutii cu atributii in domeniile apararii, din fondurile alocate din bugetul de stat. 

* Cititi aici proiectul pentru modificarea Legii 198/2023 si modificarea si completarea altor acte normative

* Cititi aici Nota de fundamentare a  proiectului pentru modificarea Legii 198/2023 si modificarea si completarea altor acte normative. 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani