Grid star
litigii

RESTITUIREA IMOBILELOR – Inalta Curte a dat verdictul (Minuta)

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat o dezlegare de drept cu privire la interpretarea art. 43 din Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist.

Iata Decizia 22 in dosarul 164/1/2021:

"Admite sesizarea formulata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a III-a civila si pentru cauze cu minori si de familie, in dosarul nr. 22239/3/2017, privind pronuntarea unei hotarari prealabile si, in consecinta, stabileste ca:
In interpretarea art. 43 din Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, calitatea de persoana indreptatita in cererile vizate de acest text de lege, pentru terenuri care intrau in domeniul de aplicare al legilor fondului funciar la data intrarii in vigoare a Legii nr. 165/2013, se stabileste potrivit prevederilor acestor legi.
Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani