Grid star
litigii

RESTITUIREA IMOBILELOR – Inalta Curte a transat problema dupa decizia CCR

Inalta Curte de Casatie si Justitie condusa de Corina Corbu (foto) a pronuntat o dezlegare de drept cu privire la Legea 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania, ca urnare a deciziei Curtii Constitutionale.

Iata Decizia 46  in dosarul 3464/1/2021:

 „Admite sesizarea formulata de Curtea de Apel Suceava - Sectia I civila, in dosarul nr. 99/86/2020, privind pronuntarea unei hotarari prealabile si, in consecinta, stabileste ca:

Urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 189 din 18 martie 2021, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 466 din 4 mai 2021, dispozitiile art. 21 alin. (6) din Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel cum au fost modificate prin Legea nr. 219/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania, si-au incetat efectele si nu mai pot constitui temei juridic pentru cauzele aflate pe rolul instantelor judecatoresti avand ca obiect decizii de compensare emise anterior intrarii in vigoare a legii modificate, nesolutionate definitiv la data publicarii deciziei instantei de contencios constitutional in Monitorul Oficial.
Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani