Grid star
banci

REZERVELE VALUTARE ALE ROMANIEI – Banca Centrala anunta ce s-a intamplat la sfarsitul anului trecut. Cat insumeaza platile scadente in luna ianuarie in contul datoriei publice

La 31 decembrie 2021, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei condusa de Mugur Isarescu (foto) se situau la nivelul de 40,475 miliarde euro, fata de 39,283 miliarde euro la 30 noiembrie 2021. Au avut loc intrari de peste 5 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de banci, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor - inclusiv prima transa acordata de Comisia Europeana in PNRR si altele, arata Banca Nationala.


Iesirile de bani din rezerva valutara s-au datorat modificarii rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit la BNR, dar si de platile de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta.
Nivelul rezervei de aur s-a mentinut la 103,6 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 5,356 miliarde euro. Platile scadente in luna ianuarie 2022 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor, insumeaza circa 152 milioane euro

Iata anuntul BNR:

“La 31 decembrie 2021, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul de 40.475 milioane euro, fata de 39.283 milioane euro la 30 noiembrie 2021.

In cursul lunii au avut loc urmatoarele operatiuni:
-Intrari de 5.023 milioane euro, reprezentand: modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finantelor (inclusiv prima transa acordata de Comisia Europeana in Planul National de Redresare si Rezilienta -PNRR- in suma de 1.851 milioane euro) ; alimentarea contului Comisiei Europene si altele;
-Iesiri de 3.831 milioane euro, reprezentand: modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit la BNR; plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.-

Rezerva de aur

Nivelul rezervei de aur s-a mentinut la 103,6 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 5.356 milioane euro.
Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 decembrie 2021 au fost de 45.831 milioane euro, fata de 44.588 milioane euro la 30 noiembrie 2021.
Platile scadente in luna ianuarie 2022 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor, insumeaza circa 152 milioane euro”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani