Grid star
banci

REZERVELE VALUTARE, IN CRESTERE – Informatii de la BNR privind rezerva de aur

Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la 30 iunie 2023 la nivelul de 53,41 miliarde euro, fata de 53,08 miliarde euro la sfarsitul lunii mai. Rezerva de aur se mentine constanta.

In cursul lunii au avut loc urmatoarele operatiuni:

-Intrari de 1, 41 miliarde euro, reprezentand: modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit la BNR, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor, alimentarea contului Comisiei Europene si altele;

-Iesiri de 1,08 miliarde euro, reprezentand: modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit la BNR, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

Platile scadente

Nivelul rezervei de aur s-a mentinut la 103,6 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 5,84 miliarde euro. Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 iunie 2023 au fost de 59,26 miliarde euro, fata de 59,19 miliarde euro la 31 mai 2023.

Platile scadente in luna iulie 2023 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor, insumeaza circa 306 milioane euro.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani