Grid star
companii

ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT – Exclusiv: la 4 luni de la inaugurarea electorala a metroului din Drumul Taberei, inca se lucreaza la structura de rezistenta

Romania lucrului bine facut: la 4 luni de la inaugurarea electorala a metroului din Drumul Taberei, lucrarile continua. Printre altele, chiar la structura de rezistenta.

In 15 septembrie 2020,  cu doar 12 zile inainte de alegerile locale, presedintele Klaus Iohannis inaugura cu mare tam-tam Magistrala M5 a metroului din Drumul Taberei (click aici pentru a citi).

In mod normal, o lucrare, ca este metrou, bloc, etc, se da in folosinta cand este gata in proportie de 100%. Sau asa ne-am fi asteptat in Romania lucrului facut bine de care tot vorbea Klaus Iohannis. Lucrurile stau insa altfel in privinta M5.

Dar haideti sa vedem ce s-a intamplat dupa inaugurarea electorala a metroului din Drumul Taberei.

Inundatii dupa inaugurarea electorala

Intai au fost inundatii (click aici pentru imagini video). Iar la doua zile dupa inaugurarea electorala, Metrorex anunta ca „este posibil sa apara si anumite nesincronizari in functionarea optima a sistemelor, in conditiile in care din motive externe si nedorite de Metrorex, aceasta magistrala nu beneficiaza inca de trenuri noi prevazute a fi echipate cu cel mai modern sistem de supraveghere si conducere a traficului”.

Se lucreaza la structura de rezistenta

Au trecut insa 4 luni de la darea in folosinta a M5, iar lucrarile nu sunt finalizate. Ingrijorator, in opinia noastra, este ca se lucreaza inca la structura de rezistenta, dupa cum reiese din raspunsul Metrorex in urma unei solicitari Lumea Banilor. Pe langa lucrarile la finisajele de la prizele de ventilatie generale si interstatii.

Iata intrebarile adresate Metrorex:

- S-a incheiat in proportie de 100% finalizarea accesurilor si a finisajelor care nu au facut obiectul receptiei la punerea in functiune cu calatori pe Magistrala M5?

- Ce lucrari se efectueaza sau mai sunt de efectuat?

Iata raspunsul Metrorrex semnat de directorul Metrorex Gabriel Mocanu:

La Magistrala 5 de metrou, tronsonul Drumul Taberei – Eroilor, au ramas de executat urmatoarele lucrari:

  • La statia Parc Drumul Taberei mai sunt de executat lucrari de structura de rezistenta, devieri retele edilitare, refaceri suprafete, arhitectura, finisaje, instalatii transport local calatori si sisteme de instalatii aferente acceselor A, A1, B1, B (pasajul pe sub strada Brasov).
  • La statia Academia Militara mai sunt de executat lucrari de structura de rezistenta, refaceri suprafete, arhitectura, finisaje, instalatii transport local calatori si sisteme de instalatii aferente accesului B, pe sub Soseaua Panduri.
  • La pasajul de corespondenta Eroilor 1 - Eroilor 2, accesul la Linia 4 din statia Eroilor 1, mai sunt de executat lucrari de arhitectura, finisajele, instalatii transport local calatori si sisteme de instalatii.
  • La Depoul Valea Ialomitei mai sunt de executat lucrari la firul aerian si amenajare rampa auto.
    Pentru toate obiectivele mentionate mai sunt de executat finisajele la prizele de ventilatie generale si interstatii.
    Mentionam ca lucrarile ramase de executat nu afecteaza circulatia trenurilor sau siguranta calatorilor, acestea desfasurandu-se in conditii optime”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani