Grid star
eveniment

ROMANII NU PLATESC IMPOZIT PE ACESTE VENITURI – Oferta de primavara a Finantelor

Ministerul Finantelor da startul unei noi sesiuni de cumparare a titlurilor de stat Tezaur, incepand de luni, 4 aprilie 2020. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu, sunt in forma dematerializata, au maturitati de 1 si 3 ani si dobanzi anuale de 4,8% si 5,8%.


Finantele anunta ca veniturile obtinute sunt neimpozabile.

”Le multumesc celor aproape 48.000 de romani care au avut incredere in titlurile de stat TEZAUR si au investit peste 2 miliarde de lei, in primele doua emisiuni din acest an. Suma reprezinta un record de la lansarea Programului. Aceasta confirma aprecierea investitorilor, care beneficiaza atat de instrumentele disponibile prin acest mecanism, cat si de avantajele pe care le ofera persoanelor fizice. Am incredere ca se va confirma si in viitor succesul acestui instrument de economisire accesibil, cu dobanzi avantajoase neimpozabile si fara costuri ascunse", a declarat ministrul de Finante, Adrian Caciu (foto stanga, langa premierul Ciuca).

Titlurile de stat pot fi cumparate:

-Intre 04 – 26 aprilie 2022 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesati Ghid Tezaur online si Tezaur online;
Intre 04 – 27 aprilie 2022 de la unitatile Trezoreriei Statului;
Intre 04 – 26 aprilie 2022 in mediul urban si 04 – 21 aprilie 2022 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.

Dobanda

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.
Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.
Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia vor fi publicate la sectiunea Datorie publica, www.posta-romana.ro.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani