Grid star
eveniment

RUSIA II RASPUNDE PRESEDINTELUI SUA – Kremlin: "Nu Biden decide asta”

Presedintele american Joe Biden a declarat ca Vladimir Putin „nu poate ramane la putere”. Kremlinul a reactionat la aceste declaratii: "Nu Biden decide asta".

"Pentru Dumnezeu, omul asta nu poate ramane la putere. Astazi, Rusia a strangulat democratia si vrea sa o faca si in alte parti, nu numai la ea acasa. Sub pretextul fals al solidaritatii etnice, (Putin - n.r.) a negat natiunile vecine. Putin are tupeul sa spuna ca denazifica Ucraina. E o minciuna, e cinic - si el stie asta. Si este si nerusinare, pe deasupra. Presedintele Zelenski a fost ales democratic, este evreu, familia tatalui sau a fost exterminata in holocaustul nazist, iar Putin are indrazneala - ca toti autocratii dinaintea lui - sa creada ca poate face ce vrea”, a afirmat, potrivit digi 24, Joe Biden in fata multimii stranse sa-i asculte discursul la Palatul Regal din  Varsovia.

Reactia Rusiei

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reactionat, la solicitarea jurnalistului CNN Frederik Pleitgen. 
"Nu domnul Biden decide asta (daca Vladimir Putin ramane sau nu la putere - n.r.). Aceasta este doar alegerea poporului rus”, a declarat Dmitri Peskov.

Precizarile Casei Albe

Ulterior, Casa Alba a remis presei o precizare in care arata ca Joe Biden nu a indemnat la schimbarea regimului de la Moscova in declaratia sa.
"Ce a vrut presedintele sa spuna este ca Putin nu poate fi lasat sa-si exercite puterea asupra vecinilor sai sau a regiunii. Joe Biden nu a vorbit despre puterea lui Putin in Rusia sau despre o schimbare de regim”, a declarat un oficial de la Casa Alba pentru Reuters.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani