Grid star
analize

S-a modificat PNRR

Comisia Europeana a aprobat modificarea Planului National de Redresare si Rezilienta al Romaniei, in valoare de 28,5 mld de euro.

Un succes mare pentru Romania si pentru corecta gestionare si prioritizare a investitiilor din PNRR. Am reasezat obiectivele din Plan pentru a accelera tranzitia verde, digitala, asistenta medicala, serviciile publice de ocupare a fortei de munca si protectia sociala, transporturile, educatia si, nu in ultimul rand, fiscalitatea.

Suntem prudenti cu banii statului, dar prompti in accesarea fondurilor europene si dezvoltarea Romaniei.

Le multumesc colegilor din MIPE care au lucrat neincetat la realizarea acestui obiectiv, iar celor care au comentat de pe margine si au prevestit iresponsabil colapsul, periclitandu-ne pozitia in fata partenerilor externi, le spun doar atat: limitarea de 9,4% din PIB cu privire la sistemul public de pensii nu se mai regaseste in modificarea aprobata astazi, semn ca masurile Guvernului si cuvantul nostru dat in fata Comisiei au credibilitatea necesara si suficienta ca traiectoria pe care merge Romania este una de constructie sustenabila si responsabila.

In forma sa modificata, PNRR include si capitolul REPowerEU. Alocarea PNRR este, in prezent, de 28,5 miliarde euro (14,9 miliarde euro sub forma de imprumuturi, 13,6 miliarde euro sub forma de granturi) si acopera 66 de reforme si 111 investitii.

sursa: facebook Adrian Caciu

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani