Grid star
antreprenoriat

SCANDALOS: ROMANIA ISI BATE JOC DE RESURSELE NATURALE – Dezvaluirile miliardarului Ovidiu Tender: “Din 2004, statul nu a mai fost interesat sa stie ce are in subsol”

Romania sta pe bogatii naturale la care alte state doar viseaza, insa nu face nimic pentru a le explora si apoi exploata. O dezvaluire de necrezut a fost facuta de magnatul Ovidiu Tender (foto), proprietarul grupului de firme Tender, din care fac parte si companii specializate in prospectiuni geologice.

Ovidiu Tender a explicat intr-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, pentru gandul.ro, ca in prezent cel mult o treime din subsolul Romaniei a fost investigat tridimensional, pentru a se afla cu exactitate ce resurse contine.

Totodata, Tender reclama lipsa de interes din partea statului roman pentru explorarea subsolului, in vederea exploatarii ulterioare a bogatiilor naturale. In acest sens, Tender a precizat ca de 19 ani, mai exact din 2004, nu au mai fost alocate fonduri pentru realizarea unor prospectiuni.

Iata declaratiile miliardarului Ovidiu Tender:

Aceasta cercetare seismica a subsolului Romaniei pe vremea lui Ceausescu se facea doar intr-un sistem bidimensional – 2D, tehnologia a avansat, investigatia este mult mai exacta – tridimensional. Din intreg teritoriul Romaniei si rezervele care se cunosc nu cred ca este mai mult de o treime investigata 3D.

Statul roman pana in anul 2004, prin Ministerul Industriei, aloca fonduri la societatea de prospectiuni ca sa cerceteze subsolul, pentru ca statul sa stie. Din 2004 nu au mai dat un ban, nu i-a interesat. Din 2004, statul nu a mai fost interesat sa stie ce are in subsol. Este o realitate”.

https://www.youtube.com/watch?v=W_1wuZq6cZk

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani