Grid star
eveniment

SE MARESTE PLAFONUL PENTRU CASH – Proiect de OUG: "In cazul magazinelor de tipul cash and carry, supermagazinelor si hipermagazinelor, sumele in numerar aflate in casierie nu pot depasi, la sfarsitul fiecarei zile, plafonul de 500.000 lei" (Document)

Se mareste plafonul privind sumele in numerar (cash), iar masura se aplica magazinelor de tipul cash and carry, supermagazinelor si hipermagazinelor. Proiectul de OUG privind unele masuri fiscal bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, pentru modificarea si completarea unor acte normative precum si pentru prorogarea unor termene prevede marirea plafonului la 500.ooo lei pe zi, de la 50.0000 lei pe zi, cat este in prezent.

Iata dispozitia din proiect:

Sumele in numerar aflate in casieria persoanelor prevazute la art. 1 alin. (1) nu pot depasi, la sfarsitul fiecarei zile, plafonul de 50.000 lei. In cazul magazinelor de tipul cash and carry, supermagazinelor si hipermagazinelor care sunt organizate si functioneaza in baza legislatiei in vigoare, sumele in numerar aflate in casierie nu pot depasi, la sfarsitul fiecarei zile, plafonul de 500.000 lei. Sumele in numerar care depasesc plafonul se depun in conturile bancare ale acestor persoane in termen de doua zile lucratoare”.

Iata actuala prevedere:

Sumele in numerar aflate in casieria persoanelor prevazute la art. 1 alin. (1) nu pot depasi, la sfarsitul fiecarei zile, plafonul de 50.000 lei. Sumele in numerar care depasesc plafonul se depun in conturile bancare ale acestor persoane in termen de doua zile lucratoare.(2) Prin exceptie de la alin. (1), se admite depasirea acestui plafon numai cu sumele aferente platii salariilor si a altor drepturi de personal, precum si a altor operatiuni cu persoane fizice, pentru o perioada de 3 zile lucratoare de la data prevazuta pentru plata acestora”.

* Cititi aici integral proiectul de OUG privind unele masuri fiscal bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, pentru modificarea si completarea unor acte normative precum si pentru prorogarea unor termene

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani