Grid star
antreprenoriat

SECTORUL CONSTRUCTIILOR, IN CRESTERE – Cifre oficiale. Autoritatile arata ce se intampla (Document)

In luna iunie 2022, volumul lucrarilor de constructii a crescut, fata de luna mai 2022, ca serie bruta, cu 7,2%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,1%.


Potrivit Institutului National de Statistica,in luna iunie 2022, volumul lucrarilor de constructii a crescut, fata de luna iunie 2021, ca serie bruta, cu 7,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4,1%. In perioada ianuarie-iunie 2022, volumul lucrarilor de constructii a crescut, fata de perioada similara a anului trecut ca serie bruta, cu 4,3%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,9%.

Iunie 2022 comparativ cu mai 2022

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 7,2%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (+9,4%), lucrarile de reparatii capitale (+6,3%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+1,4%). Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la lucrarile de constructii ingineresti (+16,5%), cladirile nerezidentiale (+1,8%) si la cladirile rezidentiale (+0,3%). Volumul lucrarilor de constructii a scazut, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 0,1%, scadere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (-3,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-9,8%). Lucrarile de constructii noi au crescut cu 0,8%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale (-7,9%) si la cladirile rezidentiale (-6,8%). Constructiile ingineresti au crescut cu 2,2%.

Iunie 2022 comparativ cu iunie 2021

Volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut, pe total, cu 7,1%. Pe elemente de structura, cresteri s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+11,1%) si la lucrarile de constructii noi (+7,7%). Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 6,0%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: cladirile nerezidentiale (+16,0%), cladirile rezidentiale (+4,1%) si la constructiile ingineresti (+3,3%). Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut, pe total, cu 4,1%. Pe elemente de structura s-au evidentiat cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+10,6%) si la lucrarile de constructii noi (+4,2%). Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 8,9%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 13,9% si la cladirile rezidentiale cu 3,2%. Constructiile ingineresti au ramas la acelasi nivel.

Cresteri la lucrari de intretinere si reparatii

In perioada ianuarie-iunie 2022, comparativ cu cea similara din 2021, volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut, pe total, cu 4,3%. Pe elemente de structura, cresteri au avut loc la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+10,8%) si la lucrarile de constructii noi (+3,2%). Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 3,9%. Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la cladirile nerezidentiale (+16,5%) si la cladirile rezidentiale (+6,3%). Constructiile ingineresti au scazut cu 4,7%. Volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,9%, crestere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+8,7%) si la lucrarile de constructii noi (+0,5%). Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (-4,9%). Pe obiecte de constructii, cresteri au avut loc la cladirile nerezidentiale (+14,5%) si la cladirile rezidentiale (+7,7%). Constructiile ingineresti au scazut cu 9,1%.

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani