Grid star
antreprenoriat

MINISTRUL DE FINANTE ANUNTA CA BUGETUL PE 2022 VA FI CONSTRUIT FARA NOI TAXE – Adrian Caciu, la intalnirea cu reprezentantii mediului de afaceri: "Orice modificare a regimului fiscal va fi facuta in mod predictibil, doar in urma unui dialog”

Ministrul de Finante, Adrian Caciu (foto stanga), anunta ca bugetul pentru 2022 va fi construit fara noi taxe. Acesta a declarat la o intalnire cu reprezentantii mediului de afaceri ca orice modificare a regimului fiscal va fi facuta in mod predictibil, doar in urma unui dialog.


In cadrul discutiei cu oamenii de afaceri, ministrul Finantelor a prezentat cadrul macroeconomic care va sta la baza proiectului de buget pentru anul 2022, politica fiscala pentru anul urmator, necesitatea infiintarii unui Consiliu Consultativ la nivelul Ministerului de Finante, precum si schemele de ajutor pentru IMM-uri si programele destinate cresterii gradului de digitalizare a economiei.
Adrian Caciu a tinut sa precizeze ca Romania are nevoie de solidaritate pentru a-i proteja pe romanii cu venituri mici de cresterea preturilor, in special a celor de la energie. Ministrul a declarat ca va fi stimulata economia si firmele care produc in Romania, indiferent de nationalitatea actionariatului lor, fiindca tot ceea ce se fabrica in Romania se face cu angajati romani. Iar un produs fabricat in tara inseamna locuri de munca pentru romani

Iata anuntul ministerului de Finante:

“Adrian Caciu, ministrul Finantelor, a decis intalnirea periodica cu reprezentantii mediului de afaceri din Romania pentru asigurarea sustenabilitatii politicilor finaciar-fiscale si consolidarea parteneriatului dintre mediul antreprenorial si guvern. Prima intalnire din aceasta serie a avut loc joi, 9 decembrie 2021, la sediul Ministerului Finantelor. Au participat reprezentanti ai Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) si Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).
In cadrul discutiei, ministrul Finantelor a prezentat cadrul macroeconomic, care va sta la baza proiectului de buget pentru anul 2022, politica fiscala pentru anul urmator, necesitatea infiintarii unui Consiliu Consultativ la nivelul Ministerului de Finante, precum si schemele de ajutor pentru IMM-uri si programele destinate cresterii gradului de digitalizare a economiei:

Stimularea economiei

'Vom construi bugetul pentru 2022 fara noi taxe. Orice modificare a regimului fiscal va fi facuta in mod predictibil, doar in urma unui dialog cu dumneavoastra, reprezentantii mediului de afaceri. Acum Romania are nevoie de solidaritate pentru a-i proteja pe romanii cu venituri mici de cresterea preturilor, in special a celor de la energie. Vom face asta stimuland economia si firmele care produc in Romania, indiferent de nationalitatea actionariatului lor, fiindca tot ceea ce se fabrica in Romania se face cu angajati romani. Un produs fabricat in Romania inseamna locuri de munca pentru romani. Sustinand producatorii din Romania, oferim garantii mai mari pentru sute de mii de angajati ca vor avea locuri de munca stabile si sigure', a declarat ministrul Finantelor.
In prezentarea programului economic al noii guvernari s-au subliniat solutiile si schemele de ajutor pentru IMM si companiile mari. Scopul declarat al bugetului pe 2022 este sa sprijine toate companiile care fabrica produse cu valoare adaugata ridicata, sa sprijine companiile care fac exporturi si sa implementeze programe destinate cresterii gradului de digitalizare a economiei”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani