Grid star
eveniment

SEMNAL DE ALARMA PRIVIND CRESTEREA TVA – Industria de fitness cere mentinerea actualei cote de 5%: “Repercusiuni grave asupra sanatatii si bunastarii natiunii noastre”

Industria de fitness din Romania trage un semnal de alarma in contextul informatiilor privind o posibila crestere a TVA pentru salile de sport si cluburile de health & fitness de la 5% la 19%. RomaniaActive, Asociatia Romana a Industriei de Health&Fitness avertizeaza asupra consecintelor negative pe care o astfel de decizie le-ar putea avea, motiv pentru care a fost initiata o petitie pentru mentinerea actualei cote de TVA.

Accesibilitatea serviciilor sportive si de fitness este esentiala pentru imbunatatirea sanatatii fizice si mentale a populatiei:

“Te incurajam sa semnezi petitia inaintata prin intermediul RomaniaActive, organizatia care reprezinta interesele industriei de health & fitness din Romania si al carei membru fondator este World Class Romania: https://shorturl.at/kpEY5".

Reprezentantii industriei arata ca o rata mai mare a TVA pentru abonamentele si serviciile de sport, sanatate si fitness ar putea duce la o scadere a participarii populatiei la exercitiile fizice regulate, facand mai dificila mentinerea unui stil de viata sanatos pentru romani. Iar oastfel de decizie “injusta” ar avea repercusiuni grave asupra sanatatii romanilor:

"Cresterea TVA de la 5% la 19% va determina o scumpire semnificativa a abonamentelor pentru serviciile de health & fintess si a accesului la facilitatile sportive, iar acest lucru ii va descuraja pe romani sa duca un stil de viata activ si sanatos.

Progresul inregistrat pana acum in promovarea unei populatii mai sanatoase prin sport si activitate fizica regulata va stagna, cu consecinte negative pe termen lung asupra sanatatii publice, unde, din pacate, vom vedea o crestere a cheltuielilor. Preventia este intotdeauna pe primul loc in orice economie sanatoasa!

RomaniaActive sustine operatorii de sali de sport si fitness din Romania, cei peste un milion de membri activi, copii, tineri, familii, si antreprenori. Antreprenorii sunt investitorii si constructorii acestei natiuni. Au nevoie sa fie sustinuti, nu suprimati!

Exercitiile fizice regulate se numara printre cele mai importante masuri preventive impotriva multor boli cronice care reprezinta o povara reala asupra costurilor de sanatate publica! Reprezinta o necesitate si o prioritate sa mentinem serviciile de activitate fizica accesibile pentru mai multi romani!", a declarat presedintele RomaniaActive, Kent Orrgren

 

Iata anuntul industriei de fitness din Romania:

“In contextul informatiilor ingrijoratoare privind o posibila crestere a TVA pentru salile de sport si cluburile de health & fitness de la 5% la 19%, RomaniaActive, Asociatia Romana a Industriei de Health&Fitness, trage un semnal de alarma cu privire la consecintele negative uriase pe care o astfel de decizie le-ar putea avea.

Accesibilitatea serviciilor sportive si de fitness este esentiala pentru imbunatatirea sanatatii fizice si mentale a populatiei.

Te incurajam sa semnezi petitia inaintata prin intermediul RomaniaActive, organizatia care reprezinta interesele industriei de health & fitness din Romania si al carei membru fondator este World Class Romania: https://shorturl.at/kpEY5

O rata mai mare a TVA pentru abonamentele si serviciile de sport, sanatate si fitness ar putea duce la o scadere a participarii populatiei la exercitiile fizice regulate, facand mai dificila mentinerea unui stil de viata sanatos pentru romani. O astfel de decizie injusta ar avea repercusiuni grave asupra sanatatii si bunastarii natiunii noastre si este de o importanta maxima sa fie reconsiderata.

Scumpirea abonamentelor

'Cresterea TVA de la 5% la 19% va determina o scumpire semnificativa a abonamentelor pentru serviciile de health & fintess si a accesului la facilitatile sportive, iar acest lucru ii va descuraja pe romani sa duca un stil de viata activ si sanatos.

Progresul inregistrat pana acum in promovarea unei populatii mai sanatoase prin sport si activitate fizica regulata va stagna, cu consecinte negative pe termen lung asupra sanatatii publice, unde, din pacate, vom vedea o crestere a cheltuielilor. Preventia este intotdeauna pe primul loc in orice economie sanatoasa!

RomaniaActive sustine operatorii de sali de sport si fitness din Romania, cei peste un milion de membri activi, copii, tineri, familii, si antreprenori. Antreprenorii sunt investitorii si constructorii acestei natiuni. Au nevoie sa fie sustinuti, nu suprimati!

Exercitiile fizice regulate se numara printre cele mai importante masuri preventive impotriva multor boli cronice care reprezinta o povara reala asupra costurilor de sanatate publica! Reprezinta o necesitate si o prioritate sa mentinem serviciile de activitate fizica accesibile pentru mai multi romani!', a declarat Kent Orrgren, Presedintele RomaniaActive.

Trebuie sa continuam sa sustinem politicile de reforma a sanatatii din Romania! Spunem NU TVA-ului de 19% pentru sport si fitness!

Activitatea fizica trebuie incurajata

Pana in prezent, reglementarile privind reforma in domeniul sanatatii din Romania au prioritizat importanta prevenirii bolilor si imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor. Este esential ca factorii de decizie sa recunoasca aceste beneficii pe termen lung si sa prioritizeze initiativele care incurajeaza activitatea fizica, nu doar in timpul crizelor, cum a fost cazul pandemiei de Covid, ci ca parte continua a politicii de sanatate publica.

RomaniaActive avertizeaza ca cresterea TVA pentru industria fitnessului va submina aceste politici importante, facand mai dificila promovarea sanatatii si a bunastarii in randul populatiei noastre.

Este recunoscuta, in prezent, necesitatea adoptarii unor masuri fiscale de redresare bugetara, dar in acelasi timp este crucial ca factorii de decizie sa prioritizeze bunastarea populatiei si beneficiile pe termen lung ale unui stil de viata activ si combaterii sedentarismului prin cele mai eficiente mijloace.

Milioane de romani ar fi afectati

RomaniaActive indeamna guvernul sa reconsidere o eventuala crestere drastica a TVA pentru industria de activitat fizica si fitness si sa conlucreze pentru a gasi o solutie mai echitabila. Milioane de cetateni activi ar fi afectati de decizia de a creste TVA pentru sport si fitness.

In prezent, in Romania exista peste un milion de membri activi ai cluburilor de fitness. Este important sa continuam sa crestem acest numar pentru a promova o natiune mai sanatoasa. Este evident ca o crestere a TVA-ului pentru serviciile de fitness ar face scumpi, de fapt, beneficiile vitale pentru bunastarea fizica si mentala, pe care exercitiile fizice regulate le ofera indivizilor si familiilor.

O astfel de decizie ameninta sa descurajeze multi oameni sa duca un stil de viata sanatos si activ, punand in pericol sanatatea generala a societatii si, in cele din urma, sanatatea economiei romanesti. Romanii au nevoie de serviciile de sport, sanatate si fitness accesibile!

Servicii accesibile

RomaniaActive crede cu tarie ca serviciile de fitness si wellness ar trebui sa fie accesibile si disponibil pentru toti cetatenii romani. O crestere brusca si semnificativa a TVA ar contrazice direct acest obiectiv si ar crea o bariera financiara inutila pentru oportunitatile de sanatate si fitness. Este o responsabilitate comuna a natiunii sa prioritizeze sanatatea cetatenilor, iar aceasta decizie ar submina toate eforturile facute pana acum in acest sens.

Preventia este esentiala! Exercitiile fizice regulate ajuta la prevenirea si tratamentul celor mai prevalente boli cronice din lume! Exercitiul este medicament! Pana in 2030, lipsa exercitiilor fizice va fi o cauza majora a peste 500 de milioane de cazuri noi de boli cronice si tulburari mintale la nivel global, costand guvernele lumii peste 27 de miliarde de dolari!

Beneficiile sportului

RomaniaActive actioneaza ca o forta unita si obtine rezultate semnificative pentru a ajuta la reducerea costurilor legate de sedentarism si la imbunatatirea sanatatii romanilor. Rolul activitatii fizice este crucial pentru sanatate! Este dovedit ca exercitiile fizice regulate contribuie la:

• Reducerea incidentei si mortalitatii cardiovasculare

• Reducerea incidentei multor tipuri de cancer

• Reducerea riscului de dementa

• Imbunatatirea calitatii vietii

• Reducerea riscului de obezitate

• Prevenirea si reducerea progresiei diabetului de tip 2 (Sursa: https://www.exerciseismedicine.org/eim-research0/physical-activity-health-impact/)

Preventia trebuie sa fie pe primul loc

Industria sanatatii si fitnessului trebuie sa fie considerata esentiala, deoarece beneficiile pe care le aduce sunt uriase! Este un lucru pozitiv faptul ca TVA nu va fi modificat pentru tratamentele medicamentoase, dar preventia vine intotdeauna pe primul loc si stim cu certitudine, sustinuti de numeroase studii medicale si de pozitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ca exercitiile fizice regulate fac parte din prima linie in prevenirea si chiar din tratamentul unor dintre cele mai prevalente boli cronice: diabetul, bolile de inima si obezitatea!

Preventia este fundamentul unei natiuni sanatoase si a unei economii sanatoase. Prin cresterea TVA pentru serviciile de fitness, impiedicam capacitatea noastra de a combate aceste probleme de sanatate.

RomaniaActive face apel la actiune: Este o necesitate sa mentinem TVA-ul pentru cluburile de sport si fitness la un nivel care nu va afecta stilul de viata sanatos si activ al romanilor! Sanatatea si preventia nu pot fi amanate!

'Cerem Guvernului Romaniei, Ministrului Sanatatii si Presedintelui Agentiei Nationale pentru Sport sa prioritizeze sanatatea natiunii. O rata de 19% a TVA-ului va avea consecinte negative grave atat asupra industriei, cat si asupra viitorului sanatatii din Romania.

RomaniaActive si membrii sai se angajeaza sa promoveze o natiune fizic activa si sanatoasa. Va indemnam sa luati in considerare importanta activitatii fizice, a sanatatii si a fitnessului in societatea noastra. O crestere semnificativa a TVA-ului pentru serviciile de activitate fizica si fitness ar afecta nu doar industria, ci si copiii, tinerii, familiile si antreprenorii care depind de ea.

Pentru viitorul unei Romanii sanatoase, spunem NU cresterii TVA pentru serviciile de sport si fitness si DA unei natiuni mai active si mai sanatoase!', au declarat reprezentantii Asociatiei RomaniaActive.

Pentru mai multe informatii despre acest subiect si despre RomaniaActive, te rugam sa accesezi: www.romaniaactive.ro”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani