Grid star
eveniment

SISTEM PROGRESIV DE DEDUCERI: PROPUNERE ACCEPTATA – Este vorba despre salariile sub 4.500 de lei

PSD saluta decizia Coalitiei de guvernare de a accepta propunerea privind aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei, astfel incat la nivelul salariului minim sa se ajunga la un impozit de 0%.
Totodata, PSD anunta ca isi manifesta increderea ca partenerii de guvernare vor agrea si celelalte doua propuneri privind supraimpozitarea cu 40% a salariilor foarte mari si cu pana la 90% a pensiilor speciale care depasesc semnificativ pensia medie din Romania.
"In aceste momente foarte dificile din punct de vedere economic, este profund inechitabil ca persoanele cu venituri foarte mari sa se bucure de acelasi regim fiscal aplicat celor cu venituri foarte mici. De aceea, am insistat si voi insista in continuare in Coalitie, ca acest principiu al solidaritatii intre contribuabili sa ocupe un loc central in reforma sistemului fiscal din Romania”, a declarat presedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Taxa platita de marile companii

In privinta Contributiei pentru Sanatate si Educatie, care sa fie platita de marile companii din Romania, PSD considera ca masura ar asigura cu usurinta finantarea in primii doi ani pentru "Programul Masa Calda in Scoala”, program care a fost deja agreat de toate partidele din Coalitie.
De asemenea, din aceasta contributie, s-ar mai putea finanta achizitia de echipamente medicale si dezvoltarea retelei nationale de centre medicale comunitare, o alta masura prevazuta deja in Programul de guvernare 2021-2024.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani