Grid star
eveniment

REABILITAREA BLOCURILOR: FINANTARE SUPLIMENTARA – Vedeti aici daca imobilul in care locuiti se afla pe lista (Document)

Mai multi bani pentru reabilitarea blocurilor de locuinte. Guvernul a adoptat Ordonanta pentru stabilirea unor masuri privind finalizarea lucrarilor de interventie pentru cresterea performantei energetice, program derulat de ministerul Dezvoltarii. Este vorba despre o suplimentare in valoare de 30 de milioane de lei, si de continuarea programului.

Astfel, se pastreaza cotele de cofinantare de la bugetul de stat conform legislatiei in vigoare la data includerii in program, respectiv 50% si 60%. Sumele care pot fi solicitate de la bugetul de stat, aferente cotei de finantare, sunt diferentiate in functie de stadiul realizarii lucrarilor de interventie.
In vederea includerii in Programul national multianual privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte cu finantare in perioada 2022-2024, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a OUG, autoritatile administratiei publice locale transmit ministerului Dezvoltarii solicitari cuprinzand necesarul de sume.

189 de blocuri incluse in program

Ministrul Dezvoltarii, Cseke Attila, a precizat ca in cadrul programului initiat in 2019 au fost reabilitate energetic 133 blocuri de locuinte. Conform deciziei Guvernului, programul poate continua cu o finantare suplimentara in valoare de 30 de milioane de lei, din care vor putea fi terminate lucrarile de eficientizare energetica pentru alte 189 de blocuri de locuinte care au fost incluse deja in program, dar a caror reabilitare nu a fost finalizata.
Prin Planul National de Redresare si Rezilienta, ministerul Dezvoltarii finanteaza reabilitarea energetica, seismica si din punct de vedere al sigurantei la incendiu pentru alte 4.333 blocuri de locuinte si cladiri publice, a declarat ministrul dezvoltarii, Cseke Attila.

*Lista blocurile incluse in programul de reabilitare

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani