Grid star
eveniment

SPORURILE BUGETARILOR AR PUTEA SA DISPARA – Solutia propusa de liderul PSD in legea salarizarii: "Sa terminam aceasta inventie romaneasca”. In ce s-a transformat sporul de calculator

Sporurile bugetarilor ar putea sa dispara in forma in care sunt in prezent. Presedintele PSD, Marcel Ciolacu (foto), a declarat ca ar trebui sa se renunte la acest lucru, si ca in viitoarea lege a salarizarii si-ar dori ca acestea sa nu mai existe, iar acestea sa fie cuprinse in corpul salariului. Va exista insa o derogare pentru unele categorii.

Marcel Ciolacu a precizat la antena 3 ca nu sustine sporurile, si ca in coalitie intentioneaza sa le elimine in viitoarea lege a salarizarii. Liderul social-democratilor a dat si un exemplu: sporul de calculator nu mai este spor de calculator, este de conditii grele.

"Nu sunt adeptul sporurilor, eu vreau sa ne asumam in coalitie ca in viitoarea lege a salarizarii sa nu mai existe sporuri. Actualele sporuri, castigate, sa fie cuprinse in corpul salariului si de acolo sa terminam aceasta inventie romaneasca cu zeci de sporuri pentru care ne luptam in instanta, cateodata le pierde angajatul, angajatorul. Vor exista pentru cei care fac garzi, care nu pot sa lipseasca de la serviciu, vor exista anumite componente.

Actualele sporuri intra in corpul salariului si am terminat, pentru ca ele oricum erau impozitate la fel si am terminat o data. Spor de calculator, nu mai este spor de calculator, este de conditii grele.

Un minister are nu stiu ce spor de 15%, celalalt minister nu are, atunci cei care nu au se muta la cei care au. Unde vrem sa ajungem?”, a declarat Ciolacu.

Stop angajari la stat

Marcel Ciolacu a vorbit si despre angajarile la stat. Potrivit acestuia, se ingheata angajarile, mai putin in sanatate si invatamant, iar institutiile publice care au deficit de personal vor trebui sa justifice acest lucru, dupa care se va face o analiza in Guvern si se va lua o decizie.

"Nu putem umfla aparatul statului roman, chiar daca este central sau local si aici sunt doua abordari total diferite pe care le-am avut in interiorul coalitiei.

Nu poti ca pe un peste balon sa il tot umfli ca la un moment dat nu mai e sustenabil, e normal ca asteptam sa venim cu noua lege a salarizarii, noua lege a pensiilor ca sa facem reforma in adevaratul sens, dar pana atunci nu putem sa ne uitam cum continua angajarile la stat.

Ele se stopeaza, mai putin in sanatate si invatamant, si pe urma prin memorandum vii in fata Guvernul, dai explicatiile si dai drumul in cazul in care ai nevoie de aceste angajari”, a explicat Marcel Ciolacu.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani