Grid star
antreprenoriat

SPRIJINIREA PRODUCATORILOR ROMANI – Importuri excesive

Sprijinirea producatorilor romani. Asta ar trebui sa fie o prioritate. Si se poate realiza prin stoparea importurilor excesive. Dar si stimularea consumului produselor romanesti.

Sprijinirea producatorilor romani prin stoparea importurilor excesive este propusa de omul de afaceri Ilan Laufer (foto). Lider al Platformei Social Liberale si candidat la Primaria Capitalei. Laufer ofera si o solutie pentru sprijinirea producatorilor romani. Mai exact, stimularea consumului produselor romanesti. “Pentru o criza mai usoara, consuma produse de la noi din tara! Una dintre cele mai simple si eficiente metode de combatere a crizei economice este prin stimularea consumului de produse romanesti, in defavoarea importurilor excesive”, arata Ilan Laufer.

In comentariul facut pe Facebook, miercuri, 2 septembrie 2020, Laufer prezinta si o serie de aspecte extrem de ingrijoratoare. Este vorba despre dezastrul economic in care se afla Romania. Situatia economica actuala este, in acest moment, mult mai devastatoare decat cea din 2010, iar datele oficiale de la INS arata ca Produsul Intern Brut a scazut in trimestrul II, comparativ cu primele trei luni ale anului, cu 12,3% iar fata de acelasi trimestru din 2019 scaderea este de 10,5%. Este o contractie a PIB-ului fara precedent, dublata de un deficit bugetar de peste 8%, tot fara precedent pentru Romania”, scrie Ilan Laufer.

Somaj si faliment

Astfel, Ilan Laufer aminteste despre cei peste 1 milion de someri si cele peste 100.000 de firme inchise in pandemie. “Avem deja peste 1 milion de someri si peste 100.000 de IMM-uri romanesti care si-au inchis portile de la inceputul pandemiei si pana acum”, aminteste Ilan Laufer.

Fiecare cetatean se poate implica in acest proces care ne va ajuta pe toti sa trecem mai usor si sa reducem efectele crizei financiare care vin peste noi ca un tsunami devastator. Consuma si tu produse romanesti si contribuie la diminuarea efectelor crizei asupra noastra a tuturor!”, se arata in finalul mesajului prin care Laufer solicita sprijinirea producatorilor romani.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani