Grid star
punguta cu doi bani

SRI, contract de 15 milioane euro cu o firma din Sibiu

Ce ne aud urechile? Cica Serviciul Roman de Informatii a semnat acum vreo doua saptamani un contract de achizitie a unor autospeciale si echipamente de interventie in valoare de 75 de milioane de lei (echivalentul a 15 milioane de euro). Si cica banetul asta ar fi intrat in conturile unei firme din Sibiu, pe numele ei SC Rom Tech SRL (CUI: 8944055).

Nu o spunem noi, ci maiorul SRI in rezerva Daniel Florea.

Ia priviti ce a scris Florea pe Facebook miercuri, 15 septembrie 2021 (vezi facsimil):

SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII, in data de 03.09.2021 a semnat contractul de achizitie de autospeciale si echipamente pentru interventie in caz de accidente sau atacuri biologice, chimice sau nucleare (CBRNe).

Contractul in valoare de 75 milioane lei (15 milioane euro) a fost atribuit unei companii din Sibiu, ROM TECH.

In 23 Iulie 2021, prin 6 contracte semnate in aceeasi zi, 100 de milioane de lei au fost alocate achizitiei de combinezoane. Autoritatea contractanta fiind ONAC (Oficiul National pentru Achizitii Centralizate). Beneficiarul real nefiind public, dar exista suspiciunea rezonabila ca acesta este IGSU.

Daca calculam la un pret estimativ (de piata) de max 25 lei / combinezon, reprezinta achizitia a cel putin 4,000,000 de combinezoane.

IGSU este de asemenea partener in achizitia alaturi de UM 0466 SRI (n.r. situata pe bd. Theodor Pallady din Bucuresti, la nr. 287) a echipamentelor mai sus mentionate”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani