Grid star
eveniment

STATI ACASA, SARACILOR – Ultima gaselnita a premierului Canadei in lupta cu pandemia

Incredibil ce i-a trecut prin minte premierului Canadei, Justin Trudeau (foto), sub pretextul combaterii pandemiei de coronavirus.

Calatorii care intra in Canada ar putea fi in curand obligati sa stea in carantina in hoteluri pe cheltuiala proprie. Surse din guvernul canadian au declarat pentru CBC Canada ca prim-ministrul Justin Trudeau va introduce noile masuri obligatorii vineri, 29 ianuarie 2021, in contextul in care Ottawa incearca sa previna noile variante ale coronavirusului, mai infectioase.

Inca nu e clar cat timp vor trebui sa stea oamenii in hoteluri, cand vor fi introduse noile masuri sau care vor fi preturile.

Premierul provinciei Quebec, Francois Legault, indeamna de mai mult timp guvernul federal sa oblige pe oricine se intoarce din strainatate sa stea in carantina doua saptamani, la hotel, pe spezele proprii, conform CTV News.

Nu mai ai voie sa calatoresti decat daca esti bogat

Trudeau a declarat acum cateva zile ca guvernul lucra „cu atentie si cu diligenta” la noi masuri, scrie CBC.ca.

Asemenea masuri au mai fost luate si in alte tari. Australia le cere majoritatii calatorilor sa stea in carantina la hotelurile desemnate de catre guverne timp de 14 zile pentru 2.800 dolari australieni (aproximativ 1.766 euro) per persoana adulta si 4.620 dolari australieni (aproximativ 2.915 EUR) pentru o familie de patru persoane.

Marea Britanie a introdus si ea masuri la fel de “bine gandite” joi, 28 ianuarie 2021. De-acum, Regatul Unit le cere cetatenilor care sosesc din zeci de tari de mare risc sa stea carantinati in hoteluri timp de 10 zile si tot pe cheltuiala lor, conform The Telegraph.

Canada are inca din martie 2020 interdictie de acces pentru cei care nu sunt cetateni sau rezidenti permanenti, dar restrictionarea calatoriilor canadienilor in si din strainatate e o problema mai dificila.

Cei care se intorc din calatorii de peste hotare facute din motive neesentiale trebuie sa se carantineze pentru doua saptamani. Daca n-o fac, sunt pasibili de amenda sau chiar inchisoare - o masura care a fost si ea impusa in martie.

Din ianuarie 2021, calatorii trebuie de asemenea sa prezinte un test COVID-19 negativ inainte de a sosi in Canada, mai scrie CBC.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani