Grid star
business capital

STATUL OFERA DOBANZI DE 6,75% - Ministerul de Finante a tiparit o noua emisiune de titluri de stat. Banii vor fi folositi pentru acoperirea datoriei publice. Castigul in urma investitiilor nu se impoziteaza

Incepand de luni, 12 februarie 2024, romanii pot investi in titlurile de stat TEZAUR emise de Ministerul de Finante cu maturitati de 1 si 3 ani si cu dobanzi anuale de 6% si, respectiv, 6,75%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

-Intre 12 februarie 2024 – 7 martie 2024 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in Serviciul Privat Virtual (SPV) pentru titluri lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului. Operatiunile care pot fi realizate online sunt deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului;
-Intre 12 februarie 2024 – 8 martie 2024 de la sediul unitatilor Trezoreriei Statului;
-Intre 12 februarie 2024 – 7 martie 2024 in mediul urban si 12 februarie 2024 – 6 martie 2024 in mediul rural, prin Posta Romana.

 

Aici se duc banii

 


Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans, dupa cum anunta Minsterul de Finante, condus de Marcel Bolos (foto). Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii.
Veniturile obtinute din investirea in titluri de stat lansate de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.
 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani