Grid star
eveniment

STIMULENTE PENTRU PROFESORI - Mingea e la Iohannis

Profesorii trebuie sa primeasca bani. Mai exact, stimulente in valoare de 2000 de lei. Asta au decis deputatii. Iar profesorii vor primi acesti bani daca presedintele Klaus Iohannis (foto) va promulga legea.

Mai exact, Camera Deputatilor a votat marti, 13 octombrie 2020, in calitate de for decizional, “Proiectul de Lege pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din invatamant in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2”. Au fost inregistrate 158 voturi "pentru", unul "impotriva" si 77 abtineri.

2.000 lei pe luna

Legea, initiata de PSD, si care anterior a fost votata de Senat, prevede ca profesorii, cat si personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul preuniversitar si universitar de stat, din invatamantul particular acreditat si din unitatile de invatamant preuniversitar infiintate in structura institutiilor de invatamant superior vor primi un stimulent de risc in cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv 1.500 lei lunar acordat pe toata durata starii de alerta si a starii de urgenta.

Stimulentul de risc acordat nu se cuprinde in baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale, contributiei de asigurari sociale de sanatate, respectiv al contributiei pentru munca.

Iata legea adoptata de Parlament:

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani