Grid star
companii

TAXA DE SOLIDARITATE: ROMGAZ ANUNTA CAT VA PLATI – Societatea va vira aproape 1 miliard de lei

Romgaz estimeaza ca va plati in acest an 906,1 milioane lei taxa de solidaritate. Acest lucru reiese din propunerea de buget pentru 2023.

La capitolul cheltuieli cu impozite, taxe si varsaminte asimilate se arata ca acestea cuprind cheltuieli cu redeventele calculate procentual la productia fizica extrasa si la condens (1 047 822 mii lei), impozitul pe veniturile suplimentare din vanzarea gazelor (2 202 924,5 mii lei), contributia la fondul de tranzitie energetica (1 794,8 mii lei), contributiile datorate catre ANRE (13 997 mii lei), contributia de solidaritate (906 104 mii lei), precum si impozite pe teren, pe cladiri, totalitatea taxelor de autorizare, de mediu si alte impozite si taxe. Cheltuielile cu impozitele si taxele reprezinta 55% din totalul cheltuielilor.

Rezultatele financiare ale OMV-Petrom

Compania OMV-Petrom anunta recent ca in baza rezultatelor financiare preliminare aferente anului trecut, se asteapta sa nu intre in scopul contributiei de solidaritate pentru anul fiscal 2022.
Intr-un document postat pe site-ul companiei se arata ca OMV are sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extractia titeiului, extractia gazelor naturale, extractia huilei si fabricarea produselor obtinute din rafinarea petrolului. Potrivit OMV-Petrom, pentru primele 9 luni ale anului 2022, compania a achitat deja catre Bugetul de Stat al Romaniei redevente, impozite suplimentare si alte contributii specifice industriei de aproximativ 5,2 miliarde lei, la care se adauga aproximativ 1,6 miliarde lei impozit pe profit.
In total, pentru primele 9 luni ale anului 2022, acestea reprezinta aproximativ 60% din profitul brut inainte de impozitare si au crescut de peste 6 ori fata de aceeasi perioada a anului precedent”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani