Grid star
eveniment

TAXELE PENTRU MASINILE CARE POLUEAZA AR PUTEA FI MARITE – Ministrul Mediului: „Degeaba investim foarte mult si venim din partea statului cu acest sprijin catre cei care cumpara masini noi, daca de cealalta parte inmatricularile se fac la liber”

Taxele pentru masinile vechi, care polueaza, ar putea fi marite. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anuntat posibilitatea ca cei care au masini vechi sa plateasca mai multi bani la stat.

Barna propune masuri de stimulare pentru masinile noi si de descurajare pentru cele vechi. Si cum Guvernul a anuntat ca nu va introduce taxe noi, ramane varianta ca anumite taxe existente – in cazul masinilor vechi si foarte poluatoare, sa fie majorate, potrivit ministrului Mediului. Tanczos Barna a mai anuntat la b1tv ca sunt mai multe masini second-hand inmatriculate in Romania decat masini noi:"Degeaba investim foarte mult si venim din partea statului cu acest sprijin catre cei care cumpara masini noi, daca de cealalta parte inmatricularile se fac la liber”.

Iata declaratiile facute de ministrul Mediului:

"Propun si colegilor din coalitie sa avem cele doua masuri de stimulare pentru masinile noi si de descurajare pentru masinile vechi. Descurajarea se face ori prin majorare de taxe, ori prin introducere de noi taxe. Guvernul a spus ca nu va introduce taxe noi, ramane varianta ca anumite taxe existente – in cazul masinilor vechi si foarte poluatoare, sa fie majorate. Aici va trebui sa avem un parteneriat cu autoritatile publice locale si sa gasim o descurajare de inmatriculare a masinilor vechi.

Programul Rabla se reia in 2022

In continuare sunt mai multe masini second-hand inmatriculate in Romania decat masini noi. In ciuda efortului urias facut anul acesta de Minister si Adiministratia Fondului pentru Mediu, noi am pornit anul acesta cu 440 de milioane de lei buget pentru Rabla Clasic – am avut o majorare de 10%. De atunci suntem deja la peste 600 de milioane de lei, adica peste 50% in plus fata de anul trecut la Rabla Clasic si am triplat la masinile electrice bugetul.
Bugetele s-au consumat, suspendam Rabla in decembrie si reluam programul in februarie 2022. Deci degeaba investim foarte mult si venim din partea statului cu acest sprijin catre cei care cumpara masini noi, daca de cealalta parte inmatricularile se fac la liber”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani