Grid star
eveniment

TESTARE ANTI-COVID PE BANII ANGAJATILOR – Ministrul Muncii spune ce se va intampla

Angajatii din sistemul de asistenta sociala ar putea fi testati pentru Covid-19 pe banii lor daca nu se vaccineaza si nu au contraindicatii de la medicul de familie.


Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anuntat ca institutia pe care o conduce a propus ca personalul angajat din sistemul de asistenta sociala, public sau privat, sa prezinte, daca interactioneaza cu beneficiari, o dovada fie a vaccinarii, fie a trecerii prin boala, fie o contraindicatie de la medicul de familie.
Turcan a declarat, potrivit digi 24, ca daca oamenii nu doresc sa se vaccineze, fara sa aiba contraindicatii de la medicul de familie, atunci testarea se face pe banii angajatilor.

Iata declaratiile facute de Raluca Turcan:

"Am propus, ca Minister al Muncii, ca personalul angajat din sistemul de asistenta sociala, public sau privat, sa prezinte, daca interactioneaza cu beneficiari, o dovada fie a vaccinarii, fie a trecerii prin boala, fie o contraindicatie de la medicul de familie.
Daca nu doresc sa se vaccineze, fara sa aiba contraindicatii de la medicul de familie, atunci testarea se realizeaza pe banii angajatilor. E o propunere pe care noi am facut-o cu un singur rationament, si anume apararea sanatatii persoanelor care se afla in situatii dificile.
Vorbim de copii, persoane cu dizabilitati si varstnici. Mai mult decat atat, in sistemul de stat, statul plateste oameni ca persoanele acestea sa fie sprijinite. Ar fi o lipsa de responsabilitate din partea noastra ca tocmai oameni care sunt platiti de stat sa aiba grija de sanatatea beneficiarilor sa fie cei care ii pun pericol
".

Opozitia reactioneaza

Senatorea Gabriela Firea spunea in urma cu cateva zile ca este total gresita intentia guvernului de a obliga personalul din domenii vitale sa se testeze pe banii proprii.
Firea este de parere ca toti cei care nu s-au vaccinat, n-au trecut prin boala si lucreaza in domenii esentiale-profesori, medici, asistenti sociali, pompieri, politisti-trebuie sa aiba acces gratuit/facil la teste pentru a-si exercita profesia in conditii cat mai sigure, inclusiv pentru cei cu care interactioneaza (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani