Grid star
eveniment

PLAFONARE PENTRU POLITISTI – Ordonanta "trenulet” nu ocoleste nici institutiile de forta. Indemnizatiile, compensatiile lunare pentru chirie, primele pentru politisti si militari raman la valoarea din decembrie 2023 (Document)

Vesti proaste pentru angajatii din institutiile de forta. Ordonanta "trenulet" adoptata de catre Guvern are prevederi negative si cu privire la militari, politisti si politistii de penitenciare. Este vorba despre OUG 115 din 14 decembrie 2023 privind unele masuri fiscal-bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru prorogarea unor termene.

Concret, in 2024, pentru personalul militar, politistii si politistii de penitenciare, indemnizatiile, compensatiile, primele, ajutoarele, platile compensatorii, despagubirile, compensatiile lunare pentru chirie si alte drepturi acordate potrivit actelor normative in vigoare, care nu fac parte din solda lunara bruta/salariul lunar brut, se mentin la nivelul lunii decembrie 2023.

Iata prevederea din OUG cu privire la aceste categorii:

"In anul 2024, pentru personalul militar, politistii si politistii de penitenciare, indemnizatiile, compensatiile, primele, ajutoarele, platile compensatorii, despagubirile, compensatiile lunare pentru chirie si alte drepturi acordate potrivit actelor normative in vigoare, care nu fac parte din solda lunara bruta/salariul lunar brut, se mentin la nivelul lunii decembrie 2023.

In anul 2024, cuantumul compensatiei banesti, respectiv al alocatiei valorice pentru drepturile de hrana, valoarea financiara anuala a normelor de echipare si valoarea financiara a drepturilor de echipament se mentin in plata la nivelul acordat pentru luna decembrie 2023”.

Reguli noi

Ordonanta mai stabileste ca incepand cu data de 1 ianuarie 2024, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice se mentin cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2023, in masura in care personalul ocupa aceeasi functie si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

O alta masura vizeaza munca suplimentara. Doar angajatii din institutiile de forta vor fi platiti, iar restul bugetarilor vor beneficia de zile libere.

* Cititi aici integral OUG privind unele masuri fiscal bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, pentru modificarea si completarea unor acte normative precum si pentru prorogarea unor termene, in forma publicata in Monitorul Oficial

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani