Grid star
business capital

TITLURI DE STAT PENTRU ROMANI – Programul Tezaur (Documente)

O noua alternativa de economisire avantajoasa pentru romani o reprezinta achizitia de emisiuni de titluri de stat. Acestea sunt puse la dispozitia romanilor prin programul Tezaur, al carui initiator este Ministerul Finantelor Publice.

Mai exact, romanii pot subscrie incepand de luni, 10 august 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat cu scadente la 1, 2, 3 si 5 ani. Merita mentionat faptul ca, veniturile provenite din dobanzi sunt neimpozabile.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Finantelor Publice, vineri, 07 august 2020, rata dobanzii corespunzatoare emisiunilor de stat difera in functie de data scandenta. Astfel se remarca:

- 3,5% pentru perioada de 1 an;

- 4% pentru perioada de 2 ani;

- 4,25% pentru perioada de 3 ani;

- 4,75% pentru perioada de 5 ani, fara plafon individual de subscriere.

Data limita aferenta perioadei de subscriere este luni, 31 august 2020.

Titlurile de stat pot fi cumparate de catre investitori, persoane fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii, de la:

- unitatile Trezoreriei Statului in intervalul: 10 – 31 august 2020;

- unitatile Companiei Nationale Posta Romana in intervalul: 10 – 28 august pentru mediu urban, respectiv 10 – 27 august pentru mediul rural.

Conform reprezentantilor Ministerului de Finante, titlurile de stat sunt in forma dematerializata si au valoare nominala de 1 leu. Dobanda se efectueaza la termenele prevazute in prospectul de emisiune. Totodata, titlurile sunt transferabile si se pot rascumpara in avans, mai este subliniat in comunicatul MFP, publicat vineri, 07 august 2020. (Click aici pentru a citi comunicatul)

*Cititi aici Ordinul MFP privind prospectul de emisiune a titlurilor de stat destinate populatiei in cadrul programului Tezaur

*Cititi aici detalii despre ratele dobanzilor aferente programului Tezaur

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani