Grid star
business capital

CRIZA NU E PENTRU TOTI – Germania ii face in ciuda Europei

Germania ii face in ciuda Europei, fiind singura natiune care anunta o expansiune a sectorului privat. Asta in timp ce, Spania, Franta, Italia si Irlanda se afla in declin economic.

Situatia este prezentata de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere (ASF), in Raportul emis joi, 05 noiembrie 2020.

Mai exact, s-a constatat o stagnare a zonei Euro pentru luna octombrie 2020, situatia indreptandu-se catre o economie cu doua viteze.

In timp ce Spania a suferit cea mai severa forma de declin economic, realitatea ne-a aratat ca Germania nu doar ca se mentine pe linia normalitatii, dar a inregistrat si o expansiune a sectorului privat.

Totusi, exista si vesti bune din Zona Euro. Ele vin din zona exporturilor care au crescut pentru a doua luna consecutiv, mai noteaza ASF in raportul emis joi, 05 noiembrie 2020.

In egala masura, rata somajului s-a majorat in toate tarile din Zona Euro. Optimismul legat de perioada urmatoare s-a micsorat semnificativ, la cel mai mic nivel din mai 2020, companiile devenind mai ingrijorate cu privire la impactul celui de-al doilea val de infectari. In conditiile in care masurile de izolare sunt inasprite, este probabil ca economia Zonei Euro sa experimenteze un nou declin pana la sfarsitul anului 2020.

*Cititi aici raportul integral emis de ASF

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani