Grid star
business capital

TITLURI DE STAT TRANZCTIONATE LA BURSA DE VALORI BUCURESTI – Ministrul de Finante anunta cati bani au investit persoanele fizice

Ministrul de Finante, Adrian Caciu, anunta ca persoanele fizice au investit in acest an peste 4,3 miliarde de lei in titlurile de stat FIDELIS.

Finantele au atras 872,5 milioane lei si 208,4 milioane euro, valori insumand peste 1 miliard de lei, prin cea de-a sasea oferta primara de vanzare de titluri de stat Fidelis pentru populatie derulata in ultimii doi ani prin Bursa de Valori Bucuresti. Titlurile de stat au intrat la tranzactionare joi, 16 decembrie 2021, in cadrul Bursei de Valori Bucuresti.
"Pe parcursul acestui an, persoanele fizice au investit peste 4,3 miliarde de lei in titlurile de stat FIDELIS, ceea ce demonstreaza ca programul se bucura de un interes ridicat, fiind un instrument de economisire atat pentru disponibilitatile in lei, cat si pentru cele in euro. Participarea sustinuta a investitorilor cu ocazia celor patru emisiuni derulate in anul 2021 dovedesc aprecierea de care se bucura acest Program, care ofera siguranta investitiilor si reprezinta o alternativa necesara pe piata instrumentelor financiare romanesti”, a declarat ministrul Finantelor.

Aproape 2 miliarde de euro

Valoarea celor sase runde de finantare derulate de Ministerul Finantelor in 2020 si 2021 la BVB se apropie de 10 miliarde lei (2 miliarde euro).
Ministerul Finantelor a derulat oferta publica de vanzare a titlurilor de stat Fidelis, denominate in lei si in euro, in perioada 18 noiembrie - 10 decembrie 2021. Oferta a fost dedicata persoanele fizice rezidente si nerezidente, cu varsta peste 18 ani. Sindicatul de intermediere al ofertei a fost format din BT Capital Partners (Lead Manager) si Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana si BRD – Groupe Société Générale.
In cadrul ofertei, romanii au plasat 8.817 ordine de subscriere atat pentru titlurile de stat denominate in lei, cat si pentru cele in euro. Oferta a cuprins titluri de stat in lei cu maturitati de 1, respectiv 3 ani, si o emisiune in euro, cu scadenta la 5 ani.

Detaliile fiecarei emisiuni sunt disponibile in tabelul de mai jos:

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani