Grid star
business capital

TRANZACTIE PE PIATA ASIGURARILOR – Consiliul Concurentei evalueaza concentrarea economica

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Unilink SA intra in actionariatul companiei Safety Broker de Asigurare SA. In urma acestei tranzactii, Safety Broker de Asigurare SA va fi controlata in comun de catre Unilink SA, Safety Credit SRL si Robert Nita.


Safety Broker este broker de asigurari, autorizata sa desfasoare activitati de intermediere in asigurari de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara. Unilink este o societate de intermediere in asigurari din Polonia, care ofera o gama completa de servicii de intermediere in asigurari. Unilink face parte din portofoliul de investitii detinut de Enterprise Investors, o firma de private equity, activa in Europa Centrala si de Est.

Actionariatul

Safety Credit desfasoara activitati auxiliare serviciilor financiare, cu exceptia asigurarilor si fondurilor de pensii. Safety Credit, care este detinuta de catre Viorel Vasile, este actionarul majoritar al Safety Broker, cu o participatie de 80% in companie. Potrivit Consiliului Concurentei, Robert Nita este in prezent actionar in cadrul Safety Broker, cu o participatie de 15% in companie. Autoritatea de concurenta va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani