Grid star
business capital

SCHEMA UNUI JAF DE PROPORTII NATIONALE – Liviu Dragnea acuza: “Guvernele formate din slugile strainatatii au raspuns poruncilor primite de peste hotare si au tras de timp cat au putut, ca legea resurselor minerale din largul marii sa nu fie pusa in aplica

Fostul presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor Liviu Dragnea (foto), sustinator al partidului Alianta pentru Patrie (APP) fondat de ex-secretarul general al PSD Codrin Stefanescu, denunta un jaf de proportii nationale.

Dragnea acuza o tradare a intereselor Romaniei, dezvaluind ca guvernele care s-au aflat la putere in ultimii ani, ascultand de ordinele venite din afara, au sabotat una dintre legile pe care el o propusese si care garanta independenta energetica a tarii. Este vorba despre Legea 256/2018 care prevedea ca gazul din Marea Neagra sa fie vandut pe piata interna.

Or, arata Dragnea intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de vineri, 3 decembrie 2021, s-a ajuns ca Romania sa importe gaze la preturi uriase, desi detine zacaminte de gaz metan in Marea Neagra ce stau neexploatate.

Iata acuzatiile lansate de Liviu Dragnea:

Au crescut importurile de gaze ale Romaniei, cu valori care au spart orice record: +221,8% in primele 11 luni ale anului! Desi Romania detine importante zacaminte de gaz metan in Marea Neagra, care stau neexploatate, noi cumparam de la altii!

In 2018, am facut o lege prin care gazul din largul Marii Negre sa fie vandut pe piata interna (Legea 256/2018). Resursele de acolo ar fi garantat independenta energetica a tarii pentru multi ani si Romania s-ar fi transformat dintr-un importator de gaz, intr-un exportator. Insa guvernele formate din slugile strainatatii au raspuns poruncilor primite de peste hotare si au tras de timp cat au putut, ca legea resurselor minerale din largul marii sa nu fie pusa in aplicare! Dragi patrioti, asa arata schema unui jaf de proportii nationale!

Alianta Pentru Patrie sustine aplicarea legii 256/2018 in forma ei initiala, cu eliminarea oricaror modificari facute pentru alte interese decat ale romanilor!”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani