Grid star
antreprenoriat

TRANZACTIE PE PIATA ENERGIEI - Operatiunea nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei

Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Premier Energy P.L.C., Cipru, preia compania Ecoenergia S.R.L., Romania.
Premier Energy P.L.C. este o societate care desfasoara doar activitati de tip holding, detinand, in mod direct si indirect, participatii in diferite societati in Romania si Republica Moldova. In Romania, Premier Energy P.L.C. activeaza in domeniul gazelor naturale, atat in calitate de distribuitor, cat si in calitate de furnizor, desfasurand, totodata, si activitati conexe distributiei de gaze naturale, prin intermediul companiilor pe care le detine. Astfel, prin intermediul Ligatne Limited, detine controlul asupra Premier Energy S.R.L. si Ligatne Gas S.R.L. De asemenea, prin intermediul Ligatne Limited si Premier Energy S.R.L., Premier Energy P.L.C. detine controlul indirect si asupra societatilor B.E.R.G. Sistem Gaz S.A. si Premier Energy Trading S.R.L.

Parc eolian

Ecoenergia S.R.L., producator de energie electrica din sursa eoliana, dezvolta proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile, operand un parc eolian cu o capacitate de 34,5 MW, situat in Comuna Stejaru, judetul Tulcea. In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani