Grid star
eveniment

TVA-UL LA ALIMENTELE DE BAZA NU SE MODIFICA - In cazul firmelor care-si scot profitul din tara se vor supraimpozita sumele de transfer. Se discuta impozitarea luxului

 Nu se modifica cota TVA la alimentele de baza, anunta senatorul PSD Ioan Stan. Astfel, alimentele de stricta necesitate vor avea in continuare o cota redusa de TVA.

Stan anunta pe facebook ca cei cu venituri mici si medii trebuie protejati, iar cei cu venituri mai mari, inclusiv firmele care au obtinut profituri excesive pe fondul instabilitatii economice si energetice, trebuie sa manifeste solidaritate fata de restul societatii.

Cresterea salariului minim

Parlamentarul precizeaza ca va creste salariul minim, fara insa a preciza procentul. Dar si ca se vor impozita suplimentar, supra-profiturile, beneficiile excesive, atat la nivelul companiilor, cat si al persoanelor. Acesta mai precizeaza ca Guvernul Ciolacu este obligat sa refaca echilibrul financiar, sa readuca deficitul in parametri sustenabili, asumati in relatia cu Comisia Europeana, dupa anii de derapaj grav ai guvernarilor Orban si Citu.

Iata anuntul facut de Ioan Stan:

"In opinia PSD-ului, cei cu venituri mici si medii trebuie protejati, iar cei cu venituri mai mari (inclusiv firmele care au obtinut profituri excesive pe fondul instabilitatii economice si energetice), trebuie sa manifeste solidaritate fata de restul societatii. Aceasta este viziunea partidului nostru si pe acest temei se va construi si pachetul de masuri al Guvernului menit sa asigure reechilibrarea bugetului. In acest sens sunt analizate in acest moment diferite scenarii si chiar daca evaluarea inca nu s-a terminat, cateva lucruri sunt certe.

Protectie pentru romanii cu venituri mici

Astfel, cota de TVA de 19% ramane neschimbata. Nu creste la niciun produs si la niciun serviciu. Alimentele de baza, de stricta necesitate vor continua sa aiba o cota redusa de TVA. Asa este firesc, pentru ca e vital ca oamenii cu venituri mici, cei vulnerabili, sa aiba acces hrana si sa fie protejati.

Salariul minim va creste!

Impozit pe lux

Totodata consideram ca nu e normal ca serviciile de lux, precum plimbarea cu iahtul, de exemplu, sa beneficieze de TVA redus. Aceasta este o anomalie care trebuie sa inceteze.

In cazul firmelor care-si scot profitul din tara se vor supraimpozita sumele de transfer iar viciul va fi impozitat cu o cota majorata. Este vorba despre jocuri de noroc, tutun, bauturi de lux.

In acelasi timp se vor impozita suplimentar supra-profiturile, beneficiile excesive, atat la nivelul companiilor cat si al persoanelor.

Incheiem mentionand ca Guvernul Ciolacu e obligat sa refaca echilibrul financiar, sa readuca deficitul in parametri sustenabili, asumati in relatia cu Comisia Europeana, dupa anii de derapaj grav ai guvernarilor Orban si Citu”.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani