Grid star
eveniment

UNDA VERDE IN SENAT PENTRU TICHETELE DE CRESA - Inca un aviz favorabil. Unanimitate in Comisia pentru drepturile omului (Document)

Un nou aviz favorabil in Senat cu privire la propunerea legislativa care prevede  modificarea si completarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Este vorba despre tichetele de cresa, mai exact acordarea contravalorii acestora in bani.

Astfel, dupa ce Consiliul Economic si Social a avizat favorabil proiectul, a venit randul membrilor Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de sanse, culte si minoritati sa voteze. Cu unanimitate de voturi, Comisia a a fost de acord cu propunerea legislativa.

Solutii pentru deblocarea situatiei actuale

Potrivit proiectului, se doreste acordarea contravalorii in bani a acestor tichete. Potrivit initiatorilor, conform informatiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finante, nicio persoana juridica nu este autorizata sa emita tichete de cresa pe suport electronic:

"Nicio persoana juridica nu este interesata sa emita bilete de valoare pe suport electronic. O astfel de modificare legislativa va duce la deblocarea situatiei actuale si in final aplicarea legii de catre angajator in favoarea angajatului ce a ales sa mearga la munca si nu a beneficiat de concediul si indemnizatia acordate pentru cresterea copilului”. Motiv pentru care se propune ca angajatorii sa poata acorda contravaloarea in bani a tichetelor de cresa.

Valoarea tichetelor de cresa a crescut la 600 lei de la 1 aprilie, de la 570 lei.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani