Grid star
eveniment

AJUTORUL PENTRU INCALZIRE, SIMPLIFICAT – Guvernul a aprobat plata online. Pasii care trebuie urmati

Guvernul a aprobat marti, 31 ianuarie 2023, prin ordonanta, cea de-a treia modalitate de a efectua plati din ajutorul de incalzire in valoare de 1.400 lei. Este vorba de plata online.

Potrivit ministrului Investitiilor, Marcel Bolos, beneficiarii vor putea accesa aplicatia informatica prin introducerea seriei pe care o are cardul de energie si apoi cele trei documente necesare pentru a putea deconta banii pe care ii au alocati din ajutorul de incalzire, respectiv cartea de identitate, cardul de energie si factura justificativa privind datoria fata de furnizorul de energie. Acestea se vor trimite in aplicatia informatica furnizata de Posta Romana, impreuna cu posta electronica oficiala, adica adresa de e-mail a beneficiarului. Se va primi un mesaj automat ca documentele au fost receptionate de catre Posta Romana si, dupa aceea, va avea loc procesul de verificare a documentelor primite, in termen de maxim cinci zile pentru beneficiarul ajutorului de incalzire. Daca operatiunea este aprobata si documentele sunt in regula, se va primi, tot prin posta electronica, pe adresa de e-mail comunicata, dovada serviciilor de mandat postal.

Trei modalitati de plata

Potrivit lui Bolos, exista trei modalitati de efectuare a platilor din ajutorul de incalzire de catre beneficiari:
"Prima modalitate este cea prin prezentare la oficiul postal, a doua modalitate direct la postas atunci cand acesta se deplaseaza in localitatea de domiciliu a beneficiarului, iar cea de-a treia modalitate, prin intermediul serviciilor electronice platilor online, pe care Guvernul a aprobat-o”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani