Grid star
business capital

URMEAZA O CRESTERE DE PRETURI ISTORICA – Economistul Adrian Caciu avertizeaza: “Intram in zona inflatei galopante... Puterea de cumparare va fi pe tobogan”

Urmeaza o crestere de preturi istorica. Avertismentul este lansat de cunoscutul economist Adrian Caciu (foto).

Comentand ultimele date publicate de Institutul National de Statistica (INS), ce indica majorari de preturi chiar si de 38%, Adrian Caciu precizeaza ca Romania va intra intr-o zona de inflatie galopanta, iar puterea de cumparare va scadea vertiginos. Si totul se va intampla in timp ce premierul Florin Citu se bate cu pumnul in piept cu cresterea economica pe care o inregistreaza Romania, o crestere despre care Caciu arata ca este pe baza de inflatie si datorie. De altfel, in postarea facuta pe Facebook, miercuri, 28 iulie 2021, Adrian Caciu mentioneaza ca doar analfabetii in economie afirma ca economia duduie daca preturile cresc, trimiterea evidenta fiind la prim-ministrul Florin Citu.

INS a anuntat prapadul

Comentariul economistului Adrian Caciu a fost facut in contextul in care INS a publicat miercuri, 28 iulie 2021, “tendintele in evolutia activitatii economice in perioada iulie-septembrie 2021”. Conform INS, preturile produselor industriale vor creste cu 21%, cele ale lucrarilor de constructii cu 38%, preturile de vanzare cu amanuntul cu 27%, iar preturile serviciilor de vanzare sau de facturare se vor scumpi cu 12% (click aici pentru a citi).

Redam comentariul economistului Adrian Caciu:

Urmeaza o crestere de preturi istorica...

Cumva intram in zona inflatiei galopante.

Complicat!

Puterea de cumparare a economiei orizontale si a oamenilor va fi pe tobogan.

Din ciclul crestere economica pe saracire, pe baza de inflatie si datorie!

PS: numai analfabetii in economie ar considera ca economia duduie daca preturile cresc. In economia structurala importante sunt volumele de bunuri si servicii”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani