Grid star
business capital

COMERTUL CU AMANUNTUL, IN SCADERE USOARA – Cifrele arata mai bine decat anul trecut

Comertul cu amanuntul s-a aflat in scadere usoara in luna august 2020, comparativ cu luna precedenta. Mai exact, cu 1,2% ca serie bruta si serie ajustata, respectiv cu 1,6% in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit raportului INS emis luni, 05 octombrie 2020.

Demn de mentionat este faptul ca procentajele prezentate privind scaderea volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul exclud comertul cu autovehicule si motociclete.

Pe de alta parte, raportat la august 2019, cifrele arata mai bine: volumul incasarilor din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta, cu 1,6%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,3%.

August 2020 comparativ cu august 2019 arata ca:

- volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna august 2020, comparativ cu luna august 2019 a inregistrat o crestere, per ansamblu, cu 1,6% datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare. Mai exact, a fost evidentiata o majorare de 7,9%;

- au crescut vanzarile la produsele alimentare, bauturi si tutun cu 0,4%;

- a scazut cu 6,4% (in magazinele specializate) comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule.

In egala masura, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2020, comparativ cu luna august 2019 a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 2,3% datorita sporurilor consemnate la vanzarile de produse nealimentare, cu 8,4%, respectiv la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun, cu, 3,7%.

Totodata, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazinele specializate a scazut cu 5,7%, mai este subliniat in raportul emis de INS.

*Cititi aici Raportul emis de INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani