Grid star
eveniment

VANZAREA PAMANTULUI ROMANESC – Acuzatii dure la adresa Puterii: “Un nou jaf national al coalitiei de dreapta”

Presedintele PSD Marcel Ciolacu acuza Coalitia de dreapta ca pregateste “un nou jaf national”. Mai exact, vanzarea pamantului agricol romanesc!.

Ciolacu spune intr-o postare pe Facebook ca 61 de deputati si senatori ai Puterii, in frunte cu ministrul Agriculturii Adrian Oros (foto) au depus la Senat un proiect de lege prin care sa se dea din nou drumul vanzarii pamantului romanesc!.
Concret, dispar conditiile privind domiciliul si rezidenta, dar - mai ales - dispar si interdictiile de instrainare care erau de minim 8 ani de la data cumpararii terenurilor.

Iata postarea lui Marcel Ciolacu:

“Un nou jaf national al coalitiei de dreapta : vanzarea pamantului agricol romanesc!
100 de miliarde de euro – atat este valoarea terenului agricol al Romaniei.
Prin legislatia adoptata anul trecut, in acord cu legislatia europeana, i-am impiedicat sa mai vanda aceste terenuri strainilor. Pentru a proteja atat fermierii, cat si statul roman in conditiile in care deja 4 milioane de hectare de pamant nu mai sunt ale romanilor!


Ce fac ei acum ?! 61 de deputati si senatori ai Puterii, in frunte cu ministrul Agriculturii #AdrianOros, au depus la Senat un proiect de lege prin care sa se dea din nou drumul vanzarii pamantului romanesc! Concret, dispar conditiile privind domiciliul si rezidenta, dar - mai ales - dispar si interdictiile de instrainare care erau de minim 8 ani de la data cumpararii terenurilor .
Asta e reforma lor! In loc sa sprijine fermierii romani, ei dau liber samsarilor de terenuri.


Cum isi va putea asigura Romania consumul intern daca pamantul nu ii mai apartine ?!
Cum vom putea spera sa nu mai fim o mare piata de desfacere pentru toate porcariile pline de pesticide venite din afara ?!
Nicicum! Daca ei distrug acum tot!
PS : Prin comparatie, cele 10 miliarde de euro pe care vor sa-i obtina din vanzarea companiilor romanesti vor parea un mizilic”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani