Grid star
eveniment

VENITURILE MEDII ALE ROMANILOR SI CHELTUIELILE – Banii cu care mai raman. Cifre oficiale

Veniturile totale medii lunare au reprezentat in trimestrul IV 2020, in termeni nominali, 5384 lei pe gospodarie si 2099 lei pe persoana.

Potrivit Institutului National de Statistica, cheltuielile totale ale populatiei au fost in trimestrul IV 2020, in medie, de 4627 lei lunar pe gospodarie (1804 lei pe persoana) si au reprezentat 86,0% din nivelul veniturilor totale.

Cheltuielile totale

Principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei (hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat, servicii veterinare etc.).

Alte cheltuieli sunt pentru investitii destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc. detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei (doar 0,4%).

*Iata comunicatul INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani