Grid star
eveniment

MANAGEMENT PERFORMANT – Societatea Nationala a Apelor Minerale s-a mutat intr-un sediu mai generos, dar pentru care plateste o chirie mai mica. In 2022, SNAM a facut in profit de 2,9 milioane lei, mai mare decat in 2021, cand s-a inregistrat in profit de

Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM), companie de stat din portofoliul Ministerului Economiei, si-a schimbat sediul. Din 1 octombrie, SNAM s-a mutat din Piata Victoriei Bucuresti in Calea Plevnei 137 C, curtea Iprochim S.A., potrivit informatiilor de pe pagina proprie de Facebook a societatii.

Noul sediu are un spatiu mai generos pentru salariati decat cel vechi, dar genereaza si economii pentru societate, pentru ca SNAM plateste o chirie mai mica decat la fostul sediu. Si la nivelul Ministerului Economiei, mutarea SNAM presupune o eficientizare a activitatilor. Atat Apele Minerale cat si Iprochim fac parte din portofoliul ministerului. Astfel, una fiind chiriasa celeilalte, banii de chirie intra intr-un circuit ce beneficiaza ambelor companii, dar si autoritatii tutelare, in ansamblu.

Profitul societatii

Societatea Nationala a Apelor Minerale a realizat in 2022 un profit brut de 2,904 milioane lei, fata de 1,479 milioane lei, in 2021, la o cifra de afaceri de 44,69 milioane de lei(42,171 milioane lei in 2021), potrivit unui comunicat SNAM. Volumele de apa vanduta in 2022 au fost de 1,067 milioane litri, aproximativ acelasi nivel cu cel din 2021, iar investitiile realizate au ajuns la 1,95 milioane lei, in principal fiind directionate catre lucrari foraje si achizitie de echipamente pentru laboratoriul propriu de analize.

Raportat la rezultatele avute, SNAM a platit catre bugetul de stat si bugetele locale taxe in cuantum de 23,062 milioane lei, in timp ce taxele aferente platilor salariale au fost de 5,397 milioane lei. Compania are o medie de 124 de salariati.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani