Grid star
eveniment

FUGARUL CITU, PREMIERUL DREPTEI "UNITE" – Orban a pierdut fotoliul. Impartirea ministerelor

Dupa mai bine de 10 zile de negocieri ca la piata, dreapta „unita” PNL-USR-PLUS, in colaborare cu UDMR, si-a impartit ministerele. A iesit fum alb!

S-a decis si cine va fi propunerea de prim-ministru care va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis.

Nimeni altul decat fugarul din martie 2020, Florin Citu, care si-a depus mandatul atunci si n-a mai vrut sa fie prim ministru.

Ramane de vazut daca acum isi va face curaj. Sau va fugi, din nou.

Ludovic Orban, care se anuntase ca fiind una din propunerile PNL pentru sefia noului guvern (click aici pentru a citi), n-a avut succes.

Orban a facut anuntul


Liderul PNL Ludovic Orban a declarat vineri, 18 decembrie 2020, ca Florin Citu este candidatul la functia de premier, sustinut de PNL, USR PLUS si UDMR. Presedintia Senatului va apartine unui candidat din partea USR-PLUS, iar cea a Camerei Deputatilor, PNL.
Pe surse, cel mai probabil seful Camerei Deputatilor va fi Ludovic Orban, daca nu se va intampla ceva la votul din Parlament.

Iata declaratiile lui Ludovic Orban cu privire la impartirea ministerelor:

„Am ajuns la o intelegere in ceea ce priveste constituirea Guvernului, structura Guvernului si de asemenea pozitiile care vor fi ocupate de cele trei formatiuni politice pentru cele mai importante functii in stat.

Florin Citu este candidatul la functia de premier, sustinut de PNL, USR PLUS si UDMR.

In ceea ce priveste cele doua pozitii de presedinte de la Parlament, presedintele Senatului va apartine unui candidat din partea USR-PLUS, presedintele Camerei va apartine unui candidat din partea PNL. Vor fi doi vicepremieri. De asemenea Guvernul va avea 18 ministere, dintre ele 9 vor fi conduse de PNL, 6 conduse de reprezentanti USR-PLUS si 3 vor fi conduse de reprezentanti ai UDMR.

PNL va gestiona Ministerul Apararii, Ministerul de Externe, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul de Interne, Ministerul Educatiei, Ministerul Energiei, rezultat din impartirea Ministerului Economiei in doua structuri distincte, in care Ministerul Energiei va fi condus de un reprezentant PNL, Ministerul Agriculturii, Culturii, Muncii si Protectiei Sociale.

In cadrul discutiilor pe care le-am convenit, dincolo de portofolii, important este spiritul de echipa, solidaritatea si coeziunea in punerea in practica a programului de guvernare, care a progresat. ”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani