Grid star
eveniment

VINE AUSTERITATEA – Un fost ministru anunta taieri de salarii, majorari de taxe si concedieri

Vor veni vremuri grele pentru romani in 2021 daca Guvernul PNL va ramane in functie, fie cu Ludovic Orban (foto 1) premier, fie cu un alt prim-ministru. Mai exact, romanii se vor confrunta cu taieri de salarii, majorari de taxe si concedieri. Anuntul a fost facut de unul dintre cei mai performanti membri ai fostelor guverne PSD, ex-ministrul Muncii Marius Budai (foto 2).

Intr-un comentariu facut pe pagina sa de Facebook, Marius Budai atrage atentia ca deja se vad semnele majorarilor de taxe ce vor avea loc anul viitor. Concret, Budai se refera la triplarea taxei fitosanitare pentru fermieri introdusa de Guvernul Orban.

Refuzul prezentarii bugetului si principalilor indicatori macroeconomici pentru anul 2021, practica Guvernului de dreapta din anul 2010, dar si anunturile unor ministri din Guvernul Orban precum ca bugetarii sunt multi, coroborate cu cele de mai sus, intaresc tot mai mult ideea austeritatii ce va urma dupa alegerile din 06 decembrie 2020, daca PNL va forma majoritatea in Parlament. – Marius Budai

Fostul ministru al Muncii ii sfatuieste pe romani sa nu creada alegatiile si promisiunile liderilor PNL, care sustin ca nu vor exista majorari de taxe si impozite, taieri de salarii si concedieri. Asta intrucat Guvernul PNL a mai facut in trecut promisiuni, precum marirea pensiilor, de care nu s-a tinut de cuvant.

Iata comentariul fostului ministru al Muncii Marius Budai:

“Austeritate marca PNL

Conform economistilor uneia dintre cele mai mari banci din Romania, Guvernul Orban PNL ar merge pe majorarea TVA.

Recenta triplare a taxei fitosanitare pentru fermieri introdusa de Guvern intareste ideea majorarii taxelor si impozitelor de catre PNL.

Refuzul prezentarii bugetului si principalilor indicatori macroeconomici pentru anul 2021, practica Guvernului de dreapta din anul 2010, dar si anunturile unor ministri din Guvernul Orban precum ca bugetarii sunt multi, coroborate cu cele de mai sus, intaresc tot mai mult ideea austeritatii ce va urma dupa alegerile din 06 decembrie 2020, daca PNL va forma majoritatea in Parlament. Si anume: majorari de taxe, taieri salariale, concedieri de personal, dar si un acord cu FMI.

Asa cum au mintit ca vor respecta Legea Pensiilor si vor creste punctul de pensie cu 40%, asa cum au mintit ca vor respecta Legea Salarizarii Unitare si vor creste salariile cadrelor didactice, la fel mint si acum. Dupa alegeri vor taia salariile bugetarilor, in paralel, vor concedia angajatii din administratie si vor majora taxe si impozite”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani