Grid star
eveniment

PREMIERUL A SEMNAT PENTRU CAZINOUL CONSTANTA – Costurile au fost revizuite. Se vor plati sute de milioane de euro

Guvernul Ciuca a aprobat fonduri suplimentare pentru restaurarea Cazinoului din Constanta. Astfel, valoarea totala reavizata pentru acest obiectiv de investitii este de 236.230.000 lei.

Potrivit ministerului Dezvoltarii, actul normativ este necesar intrucat, pe parcursul interventiilor de punere in siguranta si restaurare a cladirii Cazinoului, s-au constatat aspecte care pun in pericol siguranta cladirii si care sunt interdependente cu lucrarile deja contractate, atat pentru elementele structurale si arhitecturale, cat si pentru componentele artistice.

Astfel, pe parcursul executiei lucrarilor, ca urmare a stabilirii cu exactitate a starii de degradare a imobilului, proiectantii au propus noi solutii tehnice de interventie, care au presupus, cu precadere, refacerea in integralitate a majoritatii elementelor structurale (plansee, stalpi, pereti etc). Odata cu refacerea acestor elemente structurale, multe dintre solutiile prevazute initial pentru lucrarile de arhitectura si de componente artistice vor fi adaptate la situatia noua a elementelor structurale. Totodata, la nivelul componentelor artistice, s-a constatat starea avansata de coroziune a structurii metalice de sustinere/prindere a acestora, care a impus adoptarea de lucrari de inlocuire.

Lucrarile, finalizate in proportie de 65%

Pentru ca finantarea era stabilita inca din 2019, era necesar suplimentarea fondurilor pentru consolidarea si restaurarea acestui monument istoric, tinand cont si de ajustarea valorilor din contractele de investitii publice, ca urmare a problemelor generate de cresterile globale de preturi, ale materialelor de constructii, ale salariilor din acest domeniu, ale carburantilor si ale celor din domeniul energetic, precum si a celor generate de razboiul din Ucraina, care afecteaza lucrarile de constructii.

In prezent, stadiul fizic al lucrarilor de executie este de aproximativ 65%, fiind finalizate, inca din vara anului trecut, lucrarile la fatada de nord a cladirii si a turnurilor cu berbeci si inlaturate elementele de protectie.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani