Grid star
eveniment

PLANUL GUVERNULUI – Ciolacu anunta ce face pana la sfarsitul anului

Mesajul premierului Marcel Ciolacu dupa ce Institutul National de Statistica a anuntat ca rata inflatiei a scazut sub 10%. Mai exact la 9,4% (click aici pentru a citi). Vrea ca inflatia sa fie 8% la sfarsitul anului.

Seful Executivului anunta ca PSD s-a angajat in Programul de Guvernare ca va coopera cu Banca Nationala a Romaniei condusa de Mugur Isarescu in lupta cu cresterea preturilor, dar si pentru refacerea puterii de cumparare a romanilor si competitivitatea companiilor strategice din economie si a IMM-urilor care produc in tara.

Ciolacu anunta pe facebook si planul: indeplinirea angajamentului asumat in Programul de Guvernare – reducerea inflatiei la nivelul de 8% pana in decembrie 2023.

Iata anuntul lui Marcel Ciolacu:

"INS confirma oficial ca inflatia a coborat la o singura cifra, 9,4%! Dupa ce pandemia, liberalizarea ticaloasa a preturilor la energie si gaze, criza energetica si razboiul au impins inflatia pana la 16,8% in noiembrie anul trecut, iata ca masurile noastre de lupta contra inflatiei au avut succes.

Ne-am angajat in Programul de Guvernare ca vom coopera cu BNR in lupta cu cresterea preturilor si ca vom reface puterea de cumparare a romanilor si competitivitatea companiilor strategice din economie si a IMM-urilor care produc aici, in Romania.

Plafonarea

Schema de plafonare / reglementare la energie si gaze, masura de plafonare a adaosului comercial la alimentele de baza, precum si pachetele consistente de stimulare economica si investitii publice sunt doar cateva masuri gandite si implementate in lupta cu preturile si reducerea importurilor.

Inflatie de 8%

Vom continua pana la indeplinirea angajamentului asumat in Programul de Guvernare – reducerea inflatiei la nivelul de 8% pana in decembrie 2023. Obiectivul final al politicilor economice promovate de noi este cresterea nivelului de trai al populatiei, prin management macroeconomic sustenabil, lupta cu preturile si productie, investitii si creare de locuri de munca platite decent aici, in Romania".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani