Grid star
criptomonede

VISA LUCREAZA LA UN SISTEM DE DECONTARE PRIN STABLECOINS – Compania face inglobarea tehnologiei blockchain in reteaua sa

Visa testeaza in prezent modalitati de decontare intre activele digitale si monede fiat pe platforma sa. Gigantul din domeniul tehnologiilor de plata intentioneaza sa ofere in curand acest tip de serviciu clientilor sai, a declarat Cuy Sheffield, seful diviziei cripto a Visa la conferinta StarkWare Sessions 2023, organizata la Tel Aviv in perioada 5-6 februarie.

Gilda Popa

Compania intentioneaza sa incorporeze tehnologia blockchain in reteaua sa existenta pentru a transfera banii mai rapid, in conditiile in care decontarile, realizate in prezent efectuate prin sistemul SWIFT, sunt in continuare lente. Limitarile retelei SWIFT au restrans frecventa transferurilor, ceea ce a determinat compania sa experimenteze decontari cu monede stabile, spune reprezentantul Visa.

"Nu putem transfera bani atat de des pe cat ne-am dori, deoarece exista o serie de limitari care exista in acele retele SWIFT. Am testat cum sa acceptam de fapt aceste decontari (n.r. cu criptomonede stabile)”, a explicat Sheffield, potrivit Cointelegraph.

El a adaugat ca Visa a reusit deja sa faca decontari cu valoare mare folosind stablecoins.

"Am testat cum sa acceptam efectiv plati de decontare de la emitenti in USDC (n.r criptomoneda stabila - stablecoin), incepand cu Ethereum si platind in USDC pe reteaua Ethereum. Deci, acestea sunt plati de decontare cu valoare mare”, a adaugat reprezentantul Visa la Tel Aviv.

Potrivit executivului, decontarea globala cu active digitale si monede fiat este una dintre strategiile in care investeste Visa, obiectivul fiind acela de a face conversia intre dolari digitali si dolari traditionali "in acelasi mod in care putem converti dolari in euro intr-o tranzactie transfrontaliera”.

Principala criptomoneda stabila a depasit atat Visa, cat si Mastercard in tranzactii

Fostul CEO Al Kelly si-a exprimat recent increderea in potentialul impact al monedelor digitale ale bancii centrale (CBDC) si al criptomonedelor stabile emise de entitati private in timpul unei reuniuni anuale recente a actionarilor. Visa a adoptat din 2021 o strategie pro-cripto, colaborand cu companii cripto si lansand carduri pentru cumpararea de NFT-uri si alte criptomonede.

Accentul pe criptomonedele stabile este evident deoarece principalul stablecoin, Tether (USDT), a depasit atat Visa, cat si Mastercard in tranzactii, gestionand 18,2 trilioane de dolari in 2022, comparativ cu 14,1 trilioane de dolari ale Mastercard si 7,7 trilioane de dolari ale Visa. In ciuda recentei scaderi a sectorului criptomonedei, CEO-ul Al Kelly ramane optimist cu privire la investitiile Visa in industria de plati crypto.

In octombrie 2022, Visa a facut echipa cu JPMorgan pentru a fuziona sistemele lor globale private blockchain, B2B Connect si Link, ca parte a eforturilor sale de a explora potentialul tehnologiei blockchain. Devotamentul companiei de a explora activele digitale si solutiile blockchain va juca probabil un rol crucial in adoptarea monedelor digitale ca forma de plata principala.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani