Grid star
criptomonede

WALL STREET ANTICIPEAZA O PRABUSIRE A BITCOIN LA 10.000 DOLARI – Investitorii de pe pietele traditionale pariaza pe spargerea "bulei cripto”

Un studiu recent realizat de compania de consultanta MLIV Pulse arata ca 60% dintre cei 950 de investitori de pe Wall Street chestionati cred ca Bitcoin va scadea la 10.000 dolari, scenariu mult mai probabil decât revenirea activului digital la 30.000 dolari, potrivit publicatiei financiare Business Standard.

Gilda Popa

Sondajul a mai scos la iveala si faptul ca investitorii profesionisti sustin mai mult industria criptomonedei decat investitorii de retail.

Cel mai recent declin al pietei criptomonedelor si evenimentele negative din jurul sectorului au generat o stare de panica in randul investitorilor. Bitcoin a avut performante extrem de slabe de la inceputul anului si se tranzactioneaza in prezent cu putin sub pragul psihologic de 20.000 dolari, cu circa 70% mai putin decat varful de aproape 70.000 dolari inregistrat in noiembrie anul trecut. (foto principala)

Avand in vedere aceasta tendinta descendenta, nu este de mirare ca 60% dintre cei 950 de investitori de pe Wall Street chestionati cred ca pretul Bitcoin are sanse mai mari sa scada la 10.000 dolari decat sa creasca la 30.000 dolari.

Investitorii cred ca Ether isi va piarde avantajul

Sondajul a aratat ca criptomonedele sunt un subiect care polarizeaza opiniile investitorilor. 28% dintre cei chestionati au spus ca activele digitale sunt viitorul finantelor, in timp ce fiecare al cincilea respondent a declarat ca nu valoreaza nimic.

Neincrederea generala fata de clasa de active digitale vine si din faptul ca intreaga lume se confrunta in prezent cu provocari multiple, cum ar fi inflatia ridicata, criza energetica si conflictele militare.

"Este foarte usor ca investitorii si oamenii in general sa traiasca intr-o stare de frica acum, nu numai in piata cripto, ci in general in lume. Asteptarile pietei pentru o noua scadere a Bitcoin reflecta teama inerenta din randul investitorilor”, a spus Jared Madfes, partener la Tribe Capital, o firma de capital de risc.

In pofida scepticismului insa, majoritatea investitorilor de pe Wall Street crede ca Bitcoin va ramane cel mai puternic activ din domeniul sau. Nu la fel de optimisti sunt cu privire la Ether (ETH), a doua criptomoneda dupa capitalizarea din piata, despre care cei chestionati spun ca "isi va pierde avantajul”.

"Bitcoin inca alimenteaza o mare parte din criptoverse, in timp ce Ethereum isi pierde avantajul”, a declarat Ed Moya, analist senior de piata la Oanda Corp., un broker de schimb valutar.

In ceeea ce priveste tokenurile nefungibile (NFT), majoritatea participantilor la sondaj le-au etichetat ca fiind doar proiecte de arta sau simboluri care ofera un statut, si doar 9% cred ca aceste obiecte de colectie digitale ar putea servi drept o oportunitate de investitie adecvata. (foto 2)

Prabusirea pietei cripto va pune si mai multe presiuni asupra guvernelor pentru a intensifica reglementarile industriei, relateaza Business Standard. O astfel de supraveghere din partea autoritatilor este considerata pozitiva de majoritatea respondentilor, deoarece ar putea imbunatati increderea si ar putea duce la o adoptare mai larga a criptomonedelor in randul investitorilor institutionali si de retail.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani